SAPTAMANA INTERNATIONALA A STUDENTILOR LA AFT


Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" din Sibiu a organizat, si in acest an, Saptamana Internationala a Studentilor, activitate al carui scop principal a fost acela de consolidare si intensificare a relatiilor de colaborare intre institutiile cu care academia are parteneriate, in cadrul programului Erasmus+.

La eveniment au participat, alaturi de studentii nostri, cadre militare si cadeti de la Academia Fortelor Aeriene "Georgi Benkovski" din Pleven, Bulgaria, Academia Nationala de Aparare din Gori, Georgia, Academia Nationala de Aparare din Riga, Letonia, Universitatea "Helmut Schmidt" din Hamburg, Germania, Universitatea Militara Tehnologica din Varsovia, Polonia si Universitatea Georgiei de Nord din Atlanta, S.U.A.

In cadrul Saptamanii Internationale a Studentilor au fost sustinute prelegeri, desfasurate workshop-uri, precum si activitati culturale si sociale. Evenimentul a debutat cu prezentarea, de catre studenti, a programelor de studii care se deruleaza in universitatile din care provin, a facilitatilor didactice si de pregatire militara, sportive, de cercetare stiintifica si de recreere, precum si oferta educationala pusa la dispozitie pentru studentii internationali cu care coopereaza.

Nu au lipsit nici activitatile sportive, fiind organizate jocuri individuale si de echipa si nici cele care au acoperit latura culturala si recreativa, scopul fiind dezvoltarea interesului oaspetilor nostri pentru traditiile, cultura si obiceiurile din zona Sibiului si nu numai. In acest sens, au fost organizate activitati dedicate vizitarii orasului Sibiu, excursii la Cetatea Alba Iulia si la Cetatea Sighisoara.

Pentru a-si completa experienta, participantii la Saptamana Internationala a Studentilor si-au prezentat lucrarile elaborate in cadrul Sesiunii de Comunicari a Cercurilor Stiintifice Studentesti cu participare internationala - SECOSAFT 2024.


Album foto


© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.