Distinctii cu ocazia Zilei Fortelor Terestre Romane


In semn de recunoastere a rezultatelor meritorii obtinute in activitatea academica, de pregatire militara si de specialitate, cu ocazia implinirii a 165 de ani de existenta a Fortelor Terestre Romane, sd.plt.maj. Radu Ionut Andrei Marin si sd.sg. Tudor-Catalin Codreanu din Academia Fortelor Terestre „Nicolae Balcescu” din Sibiu au fost decorati cu Emblema de Onoare a Fortelor Terestre.

Distinctiile au fost inmanate de seful Statului Major al Fortelor Terestre, domnul gl.lt. Ciprian Marin, in cadrul unei ceremonii organizate la sediul Statului Major al Fortelor Terestre.

Sd.plt.maj. Radu Ionut Andrei Marin este pasionat de securitate cibernetica si a participat la numeroase competitii nationale unde s-a clasat, de cele mai multe ori, cel putin in primii 10% dintre participanti. A reprezentat cu succes Ministerul Apararii Nationale si Academia Fortelor Terestre „Nicolae Balcescu” din Sibiu in exercitii nationale de cyber security precum CyberMAN si CyDex, dar si internationale, de nivel NATO, precum Locked Shields, organizat de Comandamentul Apararii Cibernetice.

In ultimii doi ani a organizat doua concursuri de securitate cibernetica, unul la nivel local, intre academie si scolile militare de maistri militari si subofiteri, si unul national, competitii la care s-au inscris peste 360 de elevi de liceu si studenti din ciclurile de studii universitare de licenta si masterat, din mediul militar si civil, dar si pasionati sau curiosi de acest domeniu.

Ambitios si competitiv din fire, sd.plt.maj. Radu Ionut Andrei Marin este si un impatimit al sportului. De-a lungul timpului a participat la numeroase competitii locale, nationale, europene si mondiale de karate, reusind sa obtina locul I la Campionatul Mondial de Karate Traditional Fudokan Shotokan din Serbia, in anul 2011, fiind totodata si detinatorul centurii neagre cu un dan.

Sd.sg. Tudor-Catalin Codreanu este fascinat de robotica, fiind castigator a numeroase premii la diverse competitii, printre care si cel de excelenta la cea de-a treia editie a concursului national „Student Design&Manufacturing Competition” cu lucrarea „Celula flexibila de sortare a cartuselor utilizand robotul paralel BULLETSORT”.

A explorat domenii variate si a cautat mereu sa isi largeasca orizonturile in universul tehnologiei, al inovatiei si cercetarii dezvoltand proiecte precum: dozator automat de cocktail-uri, sistem de tip tinta mobila pentru simularea reala a sedintelor de tragere, o casa inteligenta, in miniatura, controlata prin Wi-Fi cu o aplicatie software, prin care se pot monitoriza si modifica diferiti parametrii ai acesteia, celula flexibila pentru sortarea cartuselor, statia meteo autonoma, un proiect pentru imbunatatirea dispozitivelor de tragere prin adaugarea controlului din aplicatie software si transmiterea datelor prin radio.

Fiecare noua provocare a fost un prilej de a-si testa limitele si de a evolua, iar fiecare succes inregistrat i-a oferit indrazneala de a merge mai departe. „Imi doresc sa ii incurajez pe toti cei care se afla in cautarea unei pasiuni sa isi urmareasca visele si sa nu renunte niciodata. Fiecare obstacol intalnit pe drum poate fi depasit cu determinare si perseverenta, iar fiecare succes si, de ce nu, esec obtinut sa fie o treapta in plus catre implinirea personala si profesionala. Cu recunostinta fata de cei care m-au sustinut pe parcursul acestei calatorii extraordinare, privesc acum spre viitor, pregatit sa infrunt noi provocari si sa traiesc noi aventuri in lumea fascinanta a tehnologiei si inovatiei” a declarat sd.sg. Tudor-Catalin Codreanu.

Felicitari studentilor nostri! Suntem mandri ca faceti parte din comunitatea academica militara sibiana!

SEMPER UNA!


Album foto


© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.