GAUDEAMUS 2024 - Sarbatoarea absolventilor


Astazi, 11 iunie, cei 292 de absolventi ai promotiei "Avram Iancu-200" din Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" din Sibiu, alaturi de colegii lor de la Universitatea "Lucian Blaga", au trait emotia cursului festiv GAUDEAMUS, eveniment devenit traditie pentru comunitatea academica sibiana.

In cea mai importanta zi din viata studenteasca, in Piata Mare a Sibiului, alaturi le-au fost cadrele militare si didactice, reprezentanti ai autoritatilor publice locale si ai structurilor din sistemul national de aparare, ordine publica si siguranta nationala, parintii, rudele si prietenii.

In discursul sau, rectorul Academiei Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" din Sibiu, gl.bg.prof.univ.dr.ing. Ghita Barsan, a transmis studentilor: "Suntem mandri de voi si de tot ceea ce ati realizat. Pasiti cu incredere in aceasta noua etapa a vietii voastre, cu inima plina de speranta si mintea deschisa la toate oportunitatile ce va asteapta. Astazi, deveniti parte dintr-o traditie glorioasa si aveti responsabilitatea de a pastra si de a imbogati aceasta mostenire. Va indemn sa ramaneti mereu fideli valorilor noastre: Patrie, Onoare, Datorie. Acestea va vor ghida si va vor ajuta sa luati deciziile corecte, indiferent de circumstante".

Din programul evenimentului nu au lipsit momentele de divertisment pregatite si sustinute de studenti, dar si ceremonia de predare si primire a Cheii Centrului Universitar, vazuta ca un transfer al cunoasterii, performantei si al disciplinei intre absolventi si studentii anul II de studii.

"Suntem generatia care poate aduce schimbari semnificative si, impreuna, putem construi o lume mai buna. Nu stim ce ne rezerva viitorul, dar stim ca este al nostru! Succes in drumul acesta frumos pe care l-am ales cu totii si fie ca, peste ani, sa ne vedem la fel de entuziasti si zambitori!" a transmis, in cuvantul sau, sd.plt.adj.pr. Robert Stanciu, reprezentantul absolventilor promotiei 2024 a Academiei Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" din Sibiu.

Simbolistica aparte a evenimentului a fost data de intonarea, pentru ultima oara, in Piata Mare a Sibiului, in calitate de studenti ai promotiei 2024, a imnului Gaudeamus Igitur ("Sa ne bucuram, asadar").


Album foto
Text: Alexandra TREFAS
Foto: Alexandra TREFAS, Daniela OANA, Roxana VASILIU

© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.