"Lideri pentru lideri", domnul prof.univ.dr.ing. Razvan-Victor Rughinis


In cadrul Proiectului "Lideri pentru lideri", desfasurat sub deviza "Educatie. Dezvoltare. Impreuna.", Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" din Sibiu l-a avut ca invitat pe domnul prof.univ.dr.ing. Razvan-Victor Rughinis, cadru didactic al Universitatii Nationale de Stiinta si Tehnologie Politehnica Bucuresti, care a sustinut studentilor si cadrelor didactice din institutia noastra o prelegere cu tema "Societatea digitala si increderea sociala: Oportunitati si provocari AI/ML".

Evenimentul a avut ca obiectiv principal prezentarea noilor forme de atac cibernetic si de poluare informationala, in epoca inteligentei artificiale si a oferit participantilor oportunitatea de a afla mai multe despre provocarile contemporane si viitoare in contextul digitalizarii accelerate.

De asemenea, discutia s-a axat si pe importanta necesitatii unui echilibru critic intre valorificarea inteligentei artificiale pentru eficienta sporita si asigurarea unor aplicatii etice, transparente si sigure. Participantii la eveniment au fost invitati sa reflecteze asupra modalitatilor de a reconstrui si mentine increderea in comunicare intr-o era a mesajelor digitale invizibile.

"Modul in care inteligenta artificiala si invatarea automata pot transforma peisajul increderii, autentificarii si securitatii digitale, beneficiile semnificative ale acestor tehnologii, dar si riscurile emergente care includ noi metode de atac cibernetic si preocuparile legate de confidentialitatea datelor personale, reprezinta doar o parte dintr-o lunga calatorie de descoperire si inovatie in domeniul securitatii cibernetice si al gestionarii informatiei" a transmis domnul prof.univ.dr.ing. Razvan-Victor Rughinis in prelegerea sa.


Album foto

© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.