Cvartet Kairós la AFT


Academia Fortelor Terestre „Nicolae Balcescu” din Sibiu este, si in acest an, gazda unor reprezentatii din cadrul Festivalului International de Teatru de la Sibiu.

Astazi, 23 iunie, pe scena aulei institutiei noastre a urcat, in aplauzele spectatorilor, trupa portugheza de etno-jazz Kairós, care a reusit sa creeze o atmosfera unica si captivanta.

Intr-un peisaj sonor mediteraneean, tematica centrala a spectacolului s-a axat pe conceptul „kairós”, adica momentul potrivit, artistii reusind sa transmita, intr-un mod complex si profund, cum acest concept influenteaza viata si deciziile oamenilor.

Muzica trupei Kairós a reusit sa aduca in prim-plan o experienta holistica, inspirata de spiritualitatea si culturile antice ale Asiei Centrale si ale tarilor din jurul Mediteranei, elementele centrale fiind cateva dintre cele mai vechi instrumente muzicale din lume.

In regia lui Ruben Monteiro, autor al unor compozitii evocatoare si inaltatoare la oud si baglama, Carla Costa, cu a sa expresivitate sensibila si emotionanta la ney, acompaniati de Christian Marr la chitara bas fara taste si Tiago Santos la tobe, spectacolul a inclus momente de sincronizare perfecta intre membrii trupei, ritmurile unui Orient fascinant fiind „traduse” intr-un limbaj muzical universal.


Album foto

© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.