Carti

Anul 2023


 • Managementul resurselor organizationale in contextul crizelor globale

  Coordonatori
  Diana Elena RANF
  Olga Maria Cristina BUCOVETCHI
  Andreea-Simina PORANCEA-RAULEA

     978-973-153-510-4
  Volumul trateaza problematica resurselor organizationale in contextul crizelor globale, contribuind la facilitarea adaptarii la contexte organizationale revelatorii si la evidentierea performantei manageriale si a factorilor ce o determina.
 • Managementul ciclului de viata al sistemelor software

  Daniel METZ

     978-973-153-511-1
  Lucrarea abordeaza in termeni accesibili, ciclul de viata al sistemelor software, gandita ca un material ce se vrea sprijin pentru studentii informaticieni si nu numai.
 • Smart power in fundamentarea politicilor si strategiilor din domeniul securitatii nationale

  Andra-Ioana PINZARIU

     978-973-153-512-8
  Scopul esential al lucrarii urmareste validarea unui model de analiza si prospectie a abordarii smart power prin intermediul caruia sa fie imbunatatit cadrul metodologic aferent prefigurarii, realizarii si implementarii strategiilor de aparare nationala.
 • Smart power in securitatea nationala a Romaniei

  Andra-Ioana PINZARIU

     978-973-153-513-5
  Aceasta lucrare isi propune sa valideze un model teoretic de analiza si prospectie, care sa includa directiile de actiune necesare, intr-o abordare smart power, pentru realizarea si fundamentarea strategiei nationale de aparare a Romaniei in armonie cu dinamismul mediului national si international.
 • Lexicon cu termeni specifici managementului rezervelor de stat si problemelor speciale

  Gabriel MANESCU

     978-973-153-518-0
  Lucrarea contine aproximativ 400 de termeni si concepte specifice pregatirii economiei nationale si a teritoriului pentru aparare, dar si managementului resurselor de aparare.
 • Deutsche kultur und zivilisation

  Lucia-Larissa MORAR

     978-973-153-519-7
  Lucrarea este o resursa valoroasa pentru oricine doreste sa inteleaga mai bine istoria, cultura si societatea germana. Aceasta cuprinde nu numai informatii despre aspecte diverse ale culturii si istoriei germane, ci si despre diversele grupuri etnice si minoritati germane din Romania, precum si despre istoria si cultura acestora.
 • Balistica gurilor de foc de artilerie

  Laurean-Georgel OPREAN

     978-973-153-528-9
  In lucrare sunt prezentate studii privind arderea pulberilor balistice, lansarea proiectilelor pe traiectorie, analizarea comportamentelor acestora in prezenta unor conditii meteorologice si balistice, a diferitelor momente, cupluri si forte ce influenteaza miscarea in aer a proiectilelor.
 • Auditul de sistem in organizatia militara volumul II – Cai si metode de dezvoltare

  Radu-Viorel MARCU

     978-973-153-529-6
  Abordarea sistemica a misiunilor de audit public intern este realizata in prezenta lucrare la un nivel stiintific de performanta.
 • Analiza termodinamica a proceselor fizico-chimice industriale

  Carmen Monica CRETU

     978-973-153-534-0
  Cartea prezinta analiza si interpretarea termodinamicii proceselor fizice si chimice din industrie. Ea se adreseaza inginerilor care desfasoara activitati de productie si de cercetare in industria chimica si in alte industrii si este o sursa de informatie stiintifica de interes tehnologic pentru profesori si studenti.
 • Studiu privind influenta mediului operational asupra actiunilor militare - Editie revazuta si adaugita

  Constantin GRIGORAS

     978-973-153-536-4
  Lucrarea aduce in atentie complexitatea mediului operational de desfasurare a operatiilor militare actuale si de perspectiva, promovand instrumente stiintifice de analiza care fundamenteaza obiectiv decizia comandantilor.

Anul 2022


 • Dreptul conflictelor armate fara caracter international

  Sabin Gutan

     ISBN 978-973-153-470-1
  Lucrarea are ca obiect analiza normelor dreptului international umanitar aplicabile conflictelor armate fara caracter international, vizand mijloace si metode de lupta ilegale, protectia persoanelor si a bunurilor, legatura cu drepturile omului si raspunderea pentru incalcarea acestor norme.
 • Cadre generale de arhitecturi digitale

  Florin Popescu

     ISBN 978-973-153-471-8
  Lucrarea reprezinta o analiza aprofundata a celor mai importante domenii/familii ale cadrelor digitale de arhitectura utilizate in domeniul guvernamental, de business si de securitate militara.
 • Managementul rezilientei in societatea contemporana

  Coordonatori:
  Diana Elena Ranf
  Olga Maria Cristina Bucovetchi

     ISBN 978-973-153-473-2
  Lucrarea trateaza rezilienta, un subiect de mare actualitate si provocator din punct de vedere al ariilor tematice subsumate.
 • Politici publice educationale pentru rromi – judetul Brasov

  Diana Vasilica Szasz
  Claudiu Coman

     ISBN 978-973-153-476-3
  Lucrarea trateaza rezilienta, un subiect de mare actualitate si provocator din punct de vedere al ariilor tematice subsumate.
 • Dictionar de drept international umanitar

  Sabin Gutan

     ISBN 978-973-153-477-0
  Lucrarea abordeaza o serie de concepte specifice Dreptului international umanitar, dar si altor domenii conexe care au legatura cu conflictele armate.
 • Indrumar legislativ de drept international umanitar –
  Selectie de norme aplicabile conflictelor armate

  Sabin Gutan

     ISBN 978-973-153-478-7
  Lucrarea este destinata activitatilor didactice, dar este utila si in procesul de consiliere juridica pe problematica conflictelor armate.
 • Metamorfoza – creatie literara studenteasca

     ISBN 978-973-153-479-4
  In acest volum sunt abordate teme ale literaturii universale: dragostea, moartea, razboiul, natura, copilaria, tratate intr-o maniera originala, sincera, sensibila si in nuante stanesciene, dezvaluind nu numai fatate ale personalitatilor complexe ale autorilor, dar si impredictibilitatea vietii.
 • 20 de ani de prezenta militara in Afganistan – Provocari si lectii invatate

  Coordonatori:
  Lavinu Bojor
  Alin Cirdei

     ISBN 978-973-153-480-0
  Lucrarea abordeaza provocarile identificate de fortele terestre in urma actiunilor militare desfasurate in Teatrul de Operatii din Afganistan, formuland recomandari si lectii invatate ce pot fi implementate in viitor pe timpul unor conflicte militare similare.
 • Analiza cinetica a reactiilor din procesele industriale

  Carmen Monica Cretu

     ISBN 978-973-153-483-1
  Cartea prezinta analiza cinetica a reactiilor chimice simple si complexe, catalizate omogen, heterogen si enzimatic si analiza cinetica a reactiilor electrochimice din procesele industriale. Cinetica reactiilor din procesele industriale este analizata prin mecanismul de reactie si prin interpretarea matematica a vitezei de reactie.
 • Perspective genistice contemporane
  Aportul colaborativ in spatiul operational
  al unor produse tehnologice brevetate

  Silviu-Mihai Petrisor

     ISBN 978-973-153-484-8
  Cartea cuprinde activitati stiintifice desfasurate pe parcursul a mai multor ani si concretizate intr-un contract de cercetare PSCD, ce se va finaliza anul acesta cu diseminari de brevete de inventie si realizarea si implementarea unui demonstrator tehnologic, nivel TRL 6, in plan operational genist.
 • Epoleti pictati in puzderie de semne de arma

  Adriana Abrudan

     ISBN 978-973-153-489-3
  Lucrarea contine poezii si proza ce trateaza, intr-o maniera originala, mari teme ale literaturii universale: iubirea, razboiul, religia, sensul vietii, eternitatea, moartea sau conexiunea cu divinitatea. Volumul constituie o raza de lumina si o confirmare a increderii.
 • Cerinte privind intrebuintarea artileriei terestre
  in cadrul actiunilor militare simetrice si asimetrice
  specifice conflictelor actuale

  George Bucata

     ISBN 978-973-153-490-9
  Lucrarea urmareste o familiarizare a cititorului cu termenii generali simetrie versus asimetrie, cu tipurile de conflicte asimetrice intalnite tot mai des, precum si cu modul de contracarare al acestora pentru restabilirea echilibrului politic, economic, dar si militar.
 • Sprijinul de geniu in era amenintarilor hibride

  Constantin Andrei

     ISBN 978-973-153-491-6
  Cartea reprezinta o lucrare de mare actualitate care abordeaza provocarile ce se manifesta in cadrul mediului de securitate contemporan. De asemenea, autorul propune, din perspectiva sprijinului de geniu, solutii si raspunsuri la amenintarile de natura hibrida.
 • Educatia profesionala in cadrul institutiilor de invatamant militar

  George Bucata
  Nicolae Moro

     ISBN 978-973-153-494-7
  Lucrarea urmareste o familiarizare a cititorului cu formele si obiectivele procesului educational in cadrul institutiilor de invatamant militar.
 • Elaborarea si publicarea unei lucrari stiintifice

  Ioan VIRCA
  Ioan-Dan POPA
  Elena PLESANU
  Maria-Lucia RUSU

     ISBN 978-973-153-495-4
  Prezenta lucrare constituie un ghid adresat cadrelor didactice si de cercetare, studentilor si masteranzilor care realizeaza o lucrare de cercetare si ofera o imagine de ansamblu asupra intregului proces de concepere, documentare, elaborare si publicare a unui produs stiintific.
 • Achizitionarea de produse, utilizand procedura simplificata in organizatia militara. aspecte teoretice si practice

  Ioan-Gabriel POPA

     ISBN 978-973-153-497-8
  Lucrarea cuprinde o abordare exhaustiva a procedurii simplificate intr-o organizatie militara atat din punct de vedere teoretic, cat si din punct de vedere practic.
 • Corelatii clinico-biologice si evolutive in leucemia limfatica cronica

  Gabriela Ariadna GAVRILA

     ISBN 978-973-153-498-5
  Lucrarea conține date epidemiologice, aspecte clinice şi terapeutice și propune noi parametri clinico-biologici cu rol prognostic în evoluţia pacienţilor cu leucemie limfatică cronică.
 • Auditul public intern in achizitiile publice desfasurate de ministerul apararii nationale

  Ioan-Gabriel POPA

     ISBN 978-973-153-499-2
  Lucrarea prezinta aspecte generale cu privire la metodologia generala a desfasurarii misiunilor de audit si auditarea contractelor/acordurilor-cadru de achizitii publice.
 • Managementul organizatiei militare – elemente fundamentale - Editia a II-a, revizuita si adaugita

  Dumitru IANCU

     978-973-153-505-0
  Lucrarea nuanteaza si particularizeaza componentele si elementele managementului general la contextul si specificul organizatiei militare contemporane.
 • Metode moderne de invatamant adoptate la nivelul institutiilor educationale militare

  George BUCATA
  Nicolae MORO

     978-973-153-506-7
  Lucrarea urmareste o familiarizare a cititorului cu metodele moderne de predare ce fac parte dintr-o reforma educationala in masa, determinata de aparitia tehnologiei si de nevoia de a educa, dar si de a inspira si de a genera curiozitate.
 • Influenta culturii organizationale asupra comportamentului organizational in managementul dezvoltarii durabile

  Elisabeta-Emilia HALMAGHI

     ISBN 978-973-153-507-4
  Lucrarea trateaza conceptele "cultura organizationala", "comportament organizational" si "managementul dezvoltarii durabile" din perspectiva institutiilor de invatamant superior militar sau civil ca organizatii, in general si ca "organizatii sustenabile care invata", in particular.
 • Auditul de sistem in organizatia militara volumul I – conceptualizare si organizare

  Radu-Viorel MARCU

  ISBN general   – 978-973-153-508-1
  ISBN specific vol 1   – 978-973-153-509-8
  Lucrarea prezinta abordarea sistemica a procedurilor si normativelor in auditul public, cu aplicatii practice in organizatia militara.

Anul 2021


 • Managementul sustenabilitatii
  si sustenabilitatea manageriala
  intre paradigme clasice si moderne

  Coordonatori
  Diana Elena Ranf
  Olga Maria Cristina Bucovetchi
  Dorel Badea

     ISBN 978-973-153-419-0
  Lucrarea prezinta teme specifice managementului si sustenabilitatii abordate inter si transdisciplinar demonstrandu-se astfel complexitatea conceptului sustenabilitate.
 • Integrarea instrumentelor de putere
  pentru solutionarea crizelor postconflict

  Constantin Andrei

     ISBN 978-973-153-423-7
  Lucrarea obordeaza problema complexa a dezvoltarii capabilitatilor militare.
 • Teorii generationale.
  Generatia tacuta a Romaniei (1923-1944)

  Crenguta Mihaela Macovei

     ISBN 978-973-153-424-4
  Lucrarea prezinta trei teorii generationale si utilizeaza concepte propuse de acestea in analiza Generatiei Tacute a Romaniei (1923-1944).
 • Abordarea multidimensionala
  a proceselor specifice perioadei postconflict

  Constantin Andrei

     ISBN 978-973-153-425-1
  Lucrarea reprezinta o radiografie a mediului operational contemporan prin identificarea riscurilor si amenintarilor asimetrice specifice acestuia, particularizate pentru perioada postconflict din perspectiva unei abordari multidimensionale.
 • Autoritatile publice cu rol in conducerea
  sistemului national de aparare

  Alexandru Stoian

     ISBN 978-973-153-428-2
  Lucrarea isi propune abordarea din perspectiva juridica a exercitarii rolului de conducere a sistemului de aparare de catre autoritatile publice constitutionale ale statului roman, cu evidentierea structurii si atributiilor acestora, precum si a relatiilor care se stabilesc intre ele in realizarea apararii nationale.
 • Elasticitate si plasticitate.
  Capitole speciale

  Vasile Nastasescu
  Ghita Barsan

     ISBN 978-973-153-429-9
  Lucrarea prezinta fundamentele ample de elasticitate de baza ale plasticitatii.
 • Stretchingul si beneficiile sale

  Fabiana Martinescu-Badalan

     ISBN 978-973-153-430-5
  Lucrarea propune un amplu si complet studiu teoretic, precum si numeroase exercitii practice, insotite de explicatii si imagini.
 • Reglementarea functiei publice in sistemul de aparare,
  ordine publica si securitate nationala

  Alexandru Stoian

     ISBN 978-973-153-431-2
  Lucrarea abordeaza aspecte referitoare la modalitatile de reglementare a functiei publice si a functionarului public in cadrul sistemului de aparare, ordine publica si securitate nationala.
 • Metode si tehnici de management
  aplicate in domeniul resurselor de aparare.
  Studiu de specialitate, exercitii si aplicatii

  Diana Elena Ranf

     ISBN 978-973-153-432-9
  Lucrarea contine un parcurs interdisciplinar aplicativ, care completeaza teoria si practica managementului prin aplicarea si exemplificarea metodelor si tehnicilor specifice de conducere in domeniul securitatii si apararii.
 • Abordari ale invatarii

  Crenguta Mihaela Macovei

     ISBN 978-973-153-433-6
  Lucrarea analizeaza conceptul de abordare a invatarii si relatiile lui cu alte concepte psihologice si pedagogice semnificative.
 • Effective writting for military leaders.
  Practice exercices

  Simona Bostina-Bratu
  Alina Gabriela Negoescu

     ISBN 978-973-153-436-7
  Prezenta lucrare aduce o excelenta contributie la dezvoltarea suportului de invatare a limbii engleze, de catre personalul militar, atat in institutiile militare de profil, cat si individual.
 • Miezonoptica – creatie literara studenteasca

     ISBN 978-973-153-437-4
  Volumul intruneste visurile, nazuintele si reflectiile tinerilor studenti ai Academiei Fortelor Terestre „Nicolae Balcescu” din Sibiu, potrivite, dupa masura talentului, in cuvinte asternute pe hartie.
 • Gestionarea conflictului educational
  in invatamantul militar de limbi straine –
  Studii de caz

  Bianca Morar

     ISBN 978-973-153-441-1
  Lucrarea reprezinta un ghid cu caracter practic-aplicativ, bazat pe cazuri specifice predarii in mediul militar, prezentate, discutate si analizate in cadrul celor cinci editii ale seminarului „Motivatie, atitudine si eficienta in invatarea limbilor straine in mediul militar, organizat si desfasurat in Centrul de Limbi Straine al Statului Major al Fortelor Terestre din Sibiu. Acest ghid ofera modele de gestionare a situatiilor educationale problematice, care pot fi folosite atat de catre participantii la seminar, cat si de catre alti profesori din cadrul sistemului militar si civil.
 • Implicatiile noilor tehnologii si ale amenintarilor invizibile
  asupra procesului de adaptare a NATO
  la noua realitate globala

  Coordonatori
  Laviniu Bojor
  Alin Cirdei

     ISBN 978-973-153-442-1
  Lucrarea abordeaza provocari existente la adresa libertatii si securitatii membrilor si partenerilor Aliantei Nord-Atlantice in contextul evolutiei tehnologice si al pandemiei COVID-19.
 • Minidictionar juridic
  cu aplicabilitate in activitatea structurilor din domeniul apararii,
  ordinii publice si securitatii nationale

  Alexandru Stoian

     ISBN 978-973-153-444-2
  Lucrarea pune in evidenta explicatiile celor mai relevante notiuni juridice utilizate in activitatea autoritatilor si institutiilor din domeniul apararii, ordinii publice si securitatii nationale.
 • Efectele juridice principale
  ale masurilor exceptionale instituite
  pe perioada starii de urgenta din anul 2020

  Alexandru Stoian

     ISBN 978-973-153-445-9
  Lucrarea abordeaza din punct de vedere juridic cele mai importante efecte ale instituirii starii de urgenta din anul 2020, in contextul pandemiei generale de SARS-CoV-2.
 • Transformarea logisticii militare
  in contextul revolutiei industriale 4.0

  Elena-Corina Boscoianu

     ISBN 978-973-153-448-0
  Evolutia si dinamica, fara precedent, a tehnicii si tehnologiei in perioada contemporana pune o presiune constanta de a gasi noi forme de adaptare sau integrare in actualitate asupra societatii, in general, sau asupra oricarui domeniu organizational, in special.
 • Protectia in situatii de criza

  Gl.bg.(rtr)prof.univ.dr.habil Mircea Vladu

     ISBN 978-973-153-449-7
  Lucrarea contine date si informatii cu privire la necesitatea si posibilitatea asigurarii protectiei in situatii de criza, folosindu-se in special adaposturile de tip ingropat cu tavan (obstacol) stratificat.
 • Transformarea (reformele) sistemului de invatamant
  militar contemporan intre cerintele prezentului
  si provocarile viitorului.
  Volumul 1

  George Bucata

     ISBN 978-973-153-450-3
              978-973-153-451-0
  Lucrarea prezinta clarificarea, delimitarea conceptuala si identificarea celor mai importante teorii si modele de schimbare organizationala a sistemului educational militar romanesc.
 • Transformarea (reformele) sistemului de invatamant
  militar contemporan intre cerintele prezentului
  si provocarile viitorului.
  Volumul 2

  George Bucata

     ISBN 978-973-153-450-3
              978-973-153-453-4
  Lucrarea prezinta transformarea sistemului educational militar romanesc, avand drept corolar stiintele manageriale, respectiv managementul organizatiei, managementul educational si managementul strategic.
 • Transformarea (reformele) sistemului de invatamant
  militar contemporan intre cerintele prezentului
  si provocarile viitorului.
  Volumul 3

  George Bucata

     ISBN 978-973-153-450-3
              978-973-153-454-1
  Lucrarea repezinta o investigatie integrala si sistemica asupra transformarii managementului educational.
 • Concepte doctrinare si de operare –
  abordari specifice secolului al XXI-lea

  Aurelian Ratiu

     ISBN 978-973-153-455-8
  Lucrarea prezinta caracteristicile mediilor operationale, noile tehnologii, teoriile inovative, care impun adaptarea sau transformarea capabilitatilor militare existente.
 • Specificul pregatirii fizice in formarea ofiterului modern

  Fabiana Martinescu-Badalan

     ISBN 978-973-153-456-5
  Lucrarea prezinta pregatirea fizica moderna, fiind expuse metode de pregatire din antrenamente consacrate.
 • Studiu privind evolutia activitatii de cercetare, dezvoltare
  si inovare in Academia Fortelor Terestre
  „Nicolae Balcescu” din Sibiu – stadiul actual
  in contextul pandemiei cauzate de virusul COVID-19
  si perspective de dezvoltare in perioada 2021-2024

  Ioan Virca
  Anca Dinicu
  Annamaria Sarbu
  Sabin Gutan
  Ioan-Dan Popa
  Elena Plesanu
  Maria-Lucia Rusu

     ISBN 978-973-153-459-6
  Lucrarea prezinta evolutia activitatii de cercetare, dezvoltare si inovare in Academia Fortelor Terestre „Nicolae Balcescu” din Sibiu in perioadele 2010-2015 si 2016-2020, dar si stadiul actual al acesteia in contextul pandemiei cauzate de virusul COVID-19 si perspective de dezvoltare in perioada 2021-2024.
 • Introducere in algebra computationala

  Alin Gilbert Sumedrea
  Cristian Sumederea

     ISBN 978-973-153-460-2
  Cartea prezinta, in detaliu, anumite grupuri, inele si corpuri, oferind deschidere pentru studiu unor structuri algebrice mai complexe.
 • Metodologia cercetarii stiintifice –
  intre calitativ si cantitativ –
  Volumul 1

  Raluca Rusu

     ISBN 978-973-153-461-9
              978-973-153-462-6
  Lucrarea analizeaza comparativ cele doua metodologii ale cercetarii, cantitativa si calitativa, cu scopul sublinierii necesitatii triangulatiei metodologice.
 • Incredere organizationala

  Raluca Rusu

     ISBN 978-973-153-463-3
  Lucrarea analizeaza din punct de vedere teoretic modul in care increderea organizationala poate fi construita in context organizational.
 • Sistemul de raportari financiare anuale, trimestriale
  si lunare ale institutiilor publice

  Valentin Pirvut

     ISBN 978-973-153-464-0
  Lucrarea urmareste aplicarea cunostintelor teoretice si practice in exercitarea atributiilor proprii in domeniul economico-financiar.
 • Cresterea mobilitatii vehiculelor autonome ghidate,
  prin optimizarea contactului
  dintre rolele rotilor Mecanum si calea de rulare

  Tiberiu Giurgiu

     ISBN 978-973-153-465-7
  Lucrarea, intr-o abordare sistemica, prezinta aspecte teoretice si practice din domeniul ingineriei industriale, cu focalizare pe conceptia si optimizarea sistemelor de rulare a vehiculelor autonome ghidate si se adreseaza atat specialistilor si cercetatorilor din domeniu, cat si mediului academic.
 • Logistica – teorie si aplicatii practice
  in inginerie si management

  Olga Maria Cristina Bucovetchi
  Elida-Tomita Todarita

     ISBN 978-973-153-466-4
  Prezenta carte sustine nevoia de diseminare a cunostintelor teoretice si practice in domeniul logistic.
 • Learning to write and writing to learn –
  an integrated approach to developing writing competence

  Isabela-Anda Dragomir
  Brandusa-Oana Niculescu

     ISBN 978-973-153-467-1
  Lucrarea este o culegere de activitati practice care dezvolta abilitatea de a comunica in scris in limba engleza.
 • Comunicarea intre componente software
  implementate prin tehnici OOP

  Marian Cristescu

     ISBN 978-973-153-468-8
  Volumul trateaza integrarea componentelor software concurente, respectiv o serie de modalitati utilizate pentru interconectarea sistemelor de operare din generatii mai vechi cu cele actuale, dar si relatiile dintre componente pe partea de server si cele web.

Anul 2020


 • Managementul capabilitatilor
  si capabilitatea manageriala
  in cadrul sistemelor de infrastructuri critice

  Coordonatori
  Dorel Badea
  Olga Bucovetchi
  Dumitru Iancu

     ISBN 978-973-153-375-9
  In lucrare sunt abordate interdisciplinar elemente caracteristice managementului si ingineriei sistemelor de infrastructuri critice prin intermediul aspectelor specifice capabilitatii de indeplinire a obiectivelor subsumate asigurarii securitatii ce se bazeaza pe procese, oameni si tehnologii.
 • Adaptarea structurilor militare din fortele terestre
  la cerintele actiunii in medii VUCA si JIIM

  Paul Tudorache

     ISBN 978-973-153-376-6
  Lucrarea scoate in evidenta noi perspective privind abordarea mediilor operationale curente si viitoare de catre structurile militare apartinand Fortelor Terestre din perspectiva intrunita, interagentii, interguvernamentala si multinationala.
 • Motivatie si atitudine in predarea limbilor straine la adulti in sistemul militar – bune practici

  Sofia Anamaria Tatu
  Bianca Morar

     ISBN 978-973-153-377-3
  Lucrarea prezinta principalele concluzii ale proiectului „Motivatie, atitudine si eficienta in invatarea limbilor straine” desfasurat sub forma de seminarii cu profesorii centrelor de limbi straine ale Ministerului Apararii Nationale.
 • Fundamentele activitatii contabile in institutiile publice

  Alina Teodora Ciuhureanu

     ISBN 978-973-153-378-0
  Lucrarea abordeaza problematica generala cu privire la fundamentele organizarii activitatii contabile in institutiile publice.
 • Minidictionar legislativ financiar-contabil si fiscal
  pentru institutii din sistemul de aparare nationala
  si alte categorii

  Alina Teodora Ciuhureanu

     ISBN 978-973-153-379-7
  Lucrarea abordeaza terminologia specifica in domeniul financiar-contabil si fiscal conform cadrului normativ aplicabil la nivelul institutiilor publice din sistemul national de aparare si alte categorii.
 • Studiu privind calculatia si analiza costurilor
  in cadrul unei institutii publice din sistemul de aparare,
  ordine publica si securitate nationala

  Alina Teodora Ciuhureanu
  Oana Alexandra Iordache

     ISBN 978-973-153-380-3
  Lucrarea abordeaza, din perspectiva teoretica si practica, costul si componentele acestuia, procedeele si metodele utilizate in calculatie si analiza, precum si relatia cost – venit.
 • Management financiar.
  Particilaritati in organizatiile militare
  – volumul 1 –

  Alina Teodora Ciuhureanu

     ISBN 978-973-153-381-0
              978-973-153-382-7
  Lucrarea abordeaza aspecte privind managementul financiar atat intr-un cadru general al organizatiilor, cat si in mod particular pentru organizatiile militare.
 • Management financiar.
  Particilaritati in organizatiile militare
  – volumul 2 –

  Alina Teodora Ciuhureanu

     ISBN 978-973-153-381-0
              978-973-153-384-1
  Lucrarea abordeaza aspecte privind managementul financiar atat intr-un cadru general al organizatiilor, cat si in mod particular pentru organizatiile militare.
 • Management
  Volumul 1
  Fundamentele managementului organizatiei

  Hortensia Gorski

     ISBN 978-973-153-386-5
              978-973-153-387-2
  Lucrarea abordeaza evolutia gandirii manageriale, dar si influenta provocarilor secolului 21 asupra organizatiei ca sistem deschis, managementului si managerilor.
 • Studentia – versuri, proza, teatru

  Colectiv de autori

     ISBN 978-973-153-388-9
  Lucrarea contine piese de debut literar ale studentilor din Academia Fortelor Terestre „Nicolae Balcescu” din Sibiu.
 • Cunoasterea infrastructurilor critice –
  perspective militare

  Dorel Badea

     ISBN 978-973-153-389-6
  Lucrarea aduce in atentia specialistilor perspective militare ale infrastructurilor critice, abordate sistemic, tehnic si operational.
 • Conflictul hibrid – forme de manifestare
  si modalitati de gestionare

  Aurelian Ratiu

     ISBN 978-973-153-390-2
  Lucrarea urmareste constientizarea necesitatii, dar si dezvoltarea unor mecanisme eficiente pentru o abordare cuprizator-integrata a capabilitatilor si a efectelor actiunilor tuturor instrumentelor de putere, militare (intrunite multinationale) si civile.
 • Sisteme de instruire si evaluare in organizatiile militare
  Volumul 1
  State din Organizatia Tratatului Atlanticului de Nord –
  NATO

  Gligor Vaidean

     ISBN 978-973-153-396-4
              978-973-153-397-1
  In lucrare sunt prezentate notiuni generale despre managementul strategic, aplicabilitatea functiilor managementului la nivelul organizatiei miliotare si date privind sistemul de instruire – evaluare a resurselor umane din organizatia militara.
 • Sisteme de instruire si evaluare in organizatiile militare
  Volumul 2
  State nonmembre NATO din Europa

  Gligor Vaidean

     ISBN 978-973-153-396-4
              978-973-153-398-8
  In cuprinsul lucrarii este prezentata conceptia de utilizare a resurselor umane in operatiile militare, precum si scopul si obiectivele care stau la baza instruirii resurselor umane in armatele unor state din Europa, care nu sunt membre ale NATO.
 • British Culture and Civilization

  Alina Gabriela Negoescu

     ISBN 978-973-153-400-8
  Lucrarea este o culegere de exercitii, in limba engleza, pe tema „Cultura si civilizatie britanica”, creata exclusiv in scop didactic care contine si raspunsurile exercitiilor.
 • Cunoastere si rationament in managementul securitatii
  si apararii in societatea contemporana – teme esentiale

  Dorel Badea

     ISBN 978-973-153-401-5
  Lucrarea abordeaza teme esentiale, necesare a fi cunoscute ca fundament teoretic, in analiza si procesul decizional in domeniul securitatii si apararii.
 • Sisteme de instruire si evaluare in organizatiile militare
  Volumul 3
  State nonmembre NATO din Alianta Economica BRICS

  Gligor Vaidean

     ISBN 978-973-153-396-4
              978-973-153-403-9
  In lucrare este prezentata conceptia de utilizare a resurselor umane in operatiile militare, precum si sistemul de instruire din armatele unor state care fac parte din Alianta Economica BRICS.
 • Building strong brands

  Coordonator
  Claudiu Coman

     ISBN 978-973-153-405-3
  Lucrarea contine o serie de articole scrise de studenti masteranzi prezentate in cadrul SECOSAFT 2020, prin care se arata cum marcile, reprezentate de universitati, magazine online sau Horeca, reusesc sa devina puternice prin strategiile adoptate.
 • Cultural PR & creative destination branding
  Cultural experiences and branding case studies
  in Italy & Greece
  Creative communication solutions for cultural institutions

  Coordonator
  Claudiu Coman
  Maria-Madalina Popica
  Maria Gherghinoiu
  Ana-Maria Bolborici

     ISBN 978-973-153-408-5
  Lucrarea cuprinde o serie de articole, rezultat a doua proiecte de mobilitate din Italia (mai, 2018) si Grecia (mai, 2019), incheiate intre universitati din Ancona, Macerata, Universitatea din Marea Egee si Universitatea Transilvania din Brasov, pe tema brandingului cultural.
 • Studiu privind aplicarea puterii de lupta
  in cadrul operatiei Inherent Resolve

  Paul Tudorache

     ISBN 978-973-153-409-1
  Studiul analizeaza aplicarea puterii de lupta, identificand acele provocari operationale intalnite in contextul operatiei Inherent Resolve (etapa decisiva Mosul) care pot genera un impact direct asupra strategiilor fortelor multinationale privind abordarea conflictelor viitoare.
 • Consideratii privind armele de foc si munitiile aferente

  Aurel Litan

     ISBN 978-973-153-411-4
  Lucrarea de fata este un catalog al armelor de foc individuale, cu explicatii detaliate privind partile componente, functionarea, munitia folosita, elementele de balistica si tehnici de ochire.
 • Bazele managementului
  – aplicatii, studii de caz –
  Volumul I

  Diana Elena Ranf

     ISBN 978-973-153-412-1
              978-973-153-413-8
  Lucrare are drept scop o buna intelegere a fenomenului de management aplicabil oricarui tip de organizatie.
 • Studiu privind contracararea efectelor
  mijloacelor antiblindate in actiunile militare terestre

  Constantin Grigoras

     ISBN 978-973-153-414-5
  Studiul se fundamenteaza pe realitatea conflictelor mileniului al III-lea din perspectiva de actualitate a competitiei dintre blindaj si proiectile/rachete antiblindate.
 • Tehnologiile disonante si dezvoltarea profesiilor viitorului

  Codrin-Leonard Hertanu

     ISBN 978-973-153-417-6
  Continutul cartii este coagulat in jurul conexiunii existente intre tehnologiile disonante si profesiile viitorului. Demersul este bazat pe urmatoarele repere: contextul viitorului, tehnologiile disonante, dualitatea mediu educational – cultura organizationala si proiectarea in perspectiva a profesiilor actuale.
 • Microsoft Access.
  De la simplu la complex

  Marian Cristescu

     ISBN 978-973-153-418-3
  Cartea acopera cele mai recente informatii si caracteristici pentru a ajuta noii veniti in domeniul bazelor de date sa inteleaga mai bine rolul Microsoft Access in lumea analizei datelor si a stiintei datelor.

Anul 2019


 • Provocari manageriale in domeniul securitatii si apararii

  Dorel Badea
  Dumitru Iancu

     ISBN 978-973-153-343-8
  Lucrarea contine studii si cercetari interdisciplinare privind abordarea unor concepte fundamentale ale stiintei manageriale in cadrul unor teme de actualitate specifice securitatii si apararii.
 • Dezvoltarea identitatii in organizatia militara

  Crenguta Mihaela Macovei

     ISBN 978-973-153-348-3
  Lucrarea descrie multidimensionalitatea si complexitatea conceptului de identitate militara.
 • Tratat de planificare si conducere
  a operatiilor militare ofensive in medii de tip urban

  Paul Tudorache
  Claudiu Grandel

     ISBN 978-973-153-349-0
  Lucrarea prezinta o modalitate de abordare a mediilor operationale de tip urban de catre structurile militare tactice din Fortele Terestre, respectand intregul proces al operatiilor aplicat la nivelul NATO.
 • Basic military English Student’s book

  Georgeta Obilisteanu

     ISBN 978-973-153-351-3
  Lucrarea este destinata studentilor militari cu un nivel intermediar de limba engleza, care au nevoie sa-si insuseasca terminologia militara de baza. Cunoasterea limbii engleze si, implicit, a terminologiei militare constituie o necesitate in formarea unui lider si specialist militar.
 • Râmnicul – kilometrul zero al Armei Geniu
  (160 de ani de la înfiinţarea primei unităţi de geniu
  din Armata României)

  Mircea Vladu

     ISBN 978-973-153-352-0
  Lucrarea aduce un omagiu personalitatilor militare si civile ramnicene care au contribuit la evolutia Ramnicului si a armei Geniu din Armata Romaniei (cu ocazia implinirii a 160 de ani de la aparitia acesteia).
 • Control financiar public in Romania
  Volumul 1.
  Controlul, controlul intern managerial
  si controlul financiar preventiv

  Ioan-Gabriel Popa
  Valentin Pirvut

     ISBN 978-973-153-353-7
              978-973-153-354-4
  Lucrarea urmareste realizarea unei analize a procesului de instituire a sistemului de control intern managerial prin studierea premiselor dezvoltarii acestuia in cadrul entitatilor publice, tratand problematica organizarii, instituirii si implementarii sistemului de control intern/managerial.
 • Developing Advanced Writing Skills
  A handbook for teachers of English

  Monica Stinghe
  Mihaela Cabulea
  Virgil-Cosmin Nistor

     ISBN 978-973-153-358-2
  Cartea „Developing Advanced Writing Skills” abordeaza problematica scrierii de eseu in limba engleza de catre grupele de cursanti, personal militar si civil, la nivel avansat, nu numai din punct de vedere teoretic, ci si prin activitati practice care pot fi folosite cu succes in timpul cursurilor.
 • Cross-cultural Communication
  Theory and Practice

  Oana-Antonia Ilie

     ISBN 978-973-153-359-9
  Cartea se adreseaza studentilor care studiaza comunicarea interculturala pentru a-si forma abilitatea de relationare intr-un mediu multicultural.
 • Retelele sociale si provocari la adresa securitatii nationale

  Ion Roceanu
  Anne Maria Dragomir

     ISBN 978-973-153-360-5
  Lucrarea prezinta principalul rol jucat de retelele sociale in cazul derularii unor evenimente cu puternic impact emotional.
 • Developing listening skills.
  A collection of materials for intermediate
  to advanced military learners

  Teodor Creanga

     ISBN 978-973-153-362-7
  Cartea ofera contexte teoretice si practice pentru dezvoltarea abilitatilor de ascultare, conform cerintelor profilului lingvistic standardizat.
 • Instrumente ale calitatii sistemelor tehnice

  Nicolae Moro

     ISBN 978-973-153-363-6
  Lucrarea trateaza instrumentele, metodele si tehnicile calitatii, care sunt acei piloni situati la baza managementului calitatii.
 • Cultural awareness

  Ispas Lucian
  Ghita Barsan
  Brandusa-Oana Niculescu

     ISBN 978-973-153-364-3
  Lucrarea abordeaza elemente specifice componentei culturale din mediul operational actual in care sunt intrebuintate fortele militare in context multinational in zone in care populatia civila constituie o prezenta activa.
 • Cultural awareness
  Student’s book

  Brandusa-Oana Niculescu
  Ispas Lucian
  Ghita Barsan

     ISBN 978-973-153-365-0
  Lucrarea se constituie intr-un suport de studiu necesar intelegerii si constientizarii necesitatii analizei corecte a contextului intercultural din mediul operational actual.
 • Aspecte privind protectia
  si rezilienta infrastructurilor critice

  Ionut Alin Cirdei

     ISBN 978-973-153-366-7
  Cartea abordeaza o problema de maxima importanta pentru societatea contemporana: protectia si rezilienta infrastructurilor critice.
 • Retele dislocabile de telecomunicatii.
  Elemente de proiectare

  Iulian Bouleanu

     ISBN 978-973-153-368-1
  Aceasta carte abordeaza domeniul de proiectare a resurselor in raport cu cerintele beneficiarului pentru o retea dislocabila de telecomunicatii.

Anul 2018


 • Monografie privind auditul procedurilor de atribuire
  a contractelor de achizitie publica
  in cadrul organizatiei militare

  Marius Milandru

     ISBN 978-973-153-301-8
  Lucrarea abordeaza in detaliu aspecte specifice cadrului legislativ general privind sistemul de achizitii publice, contribuind la identificarea elementelor privind imbunatatirea procesului de achizitii prin aplicarea componentelor functiei de audit intern, prezentarea metodologiei specifice, parcurgand in detaliu procedurile, tehnicile si instrumentele auditului public intern.
 • Metodologia executării misiunii de audit
  de regularitate în cadrul organizaţiei militare

  Marius Milandru

     ISBN 978-973-153-302-5
  Lucrarea abordeaza elemente specifice misiunii de audit public intern, respectiv prezentarea aspectelor teoretice, precum si executia in sine, procedural si etapizat, a activitatilor de auditare la nivelul organizatiei militare.
 • Aspecte europene si nord-atlantice
  in managementul resurselor umane ale apararii

  Ioan Manci

     ISBN 978-973-153-304-9
  Lucrarea abordeaza problematica managementului performant al resurselor umane in cadrul organizatiilor militare in continua transformare, analizand premisele prin care se fundamenteaza managementul resurselor umane ale apararii la nivelul Romaniei si efectele integrarii depline in structurile NATO si UE, dar si efectele globalizarii asupra profesionalizarii armatei.
 • Fundamente teoretice si practice privind
  dimensiunea interculturala
  a actiunii structurilor militare multinationale

  Paul Tudorache

     ISBN 978-973-153-306-3
  Lucrarea scoate in evidenta o abordare noua privind dimensiunea interculturala manifestata in planificarea si executia operatiilor militare multinationale, principalele provocari actionale de ordin intercultural pentru structurile militare multinationale, precum si ralatia dintre dimensiunea interculturala si eficacitatea actiunii structurilor militare multinationale.
 • Studii de caz
  in domeniul managementului securitatii si apararii

  Coordonatori:
  Conf.univ.dr. Dorel Badea
  Conf.univ.dr. Dumitru Iancu

     ISBN 978-973-153-307-0
  In lucrare sunt prezentate studii de caz din diferite domenii ale securitatii si apararii, fiind furnizate astfel bune practici si abordari metodologico-manageriale.
 • Transformarea alianțelor politico-militare
  şi rolul lor în modelarea mediului internaţional
  de securitate

  Ileana-Gentilia Metea

     ISBN 978-973-153-309-4
  Lucrarea evidentiaza contributia aliantelor la consolidarea securitatii si apararii statelor, inclusiv a Romaniei.
 • Detectarea fetelor umane in imaginile digitale

  Romana Oancea

     ISBN 978-973-153-310-0
  Lucrarea se axeaza pe determinarea de noi algoritmi de prelucrare a imaginii care sa permita segmentarea regiunii fetelor dintr-o fotografie color.
 • Matlab
  Volumul 1 – Calcul numeric,
  reprezentari grafice si programare

  Romana Oancea

     ISBN 978-973-153-311-7
              978-973-153-312-4
  Lucrarea contine capitole in care sunt prezentate conceptele fundamentale specifice mediului de programare Matlab.
 • Ofiterul ca lider in Fortele Terestre –
  Aspecte epistemologice si educationale

  Radu Adrian Mandache

     ISBN 978-973-153-313-1
  Lucrarea fundamenteaza problematica ofiterului din Fortele Terestre, ca lider militar modern, pe fondul preocuparilor privind educatia militara contemporana.
 • Dimensiuni functionale si calitative
  specifice ofiterului din Fortele Terestre

  Radu Adrian Mandache

     ISBN 978-973-153-314-8
  Lucrarea abordeaza intr-o maniera originala analiza dimensiunilor de manager, comandant si lider ale ofiterului din Fortele Terestre.
 • O perspectiva metodologica de investigare stiintifica
  a formarii ofiterului din Fortele Terestre ca lider militar

  Radu Adrian Mandache

     ISBN 978-973-153-315-5
  Lucrarea, elaborata pe baza investigarii opiniilor studentilor militari, trateaza problematica formarii ofiterului din Fortele Terestre, ca lider militar performant, capabil sa actioneze eficient, in conditiile specifice organizatiei militare moderne.
 • Notiuni de televiziune pentru specialisti
  in relatii publice

  Aniela Ioana Corlateanu

     ISBN 978-973-153-316-2
  Lucrarea se doreste a fi un instrument de lucru eficient in domeniul audiovizualului, atat pentru cei care doresc sa cunoasca tainele meseriei de relationist, cat si pentru viitorii jurnalisti, in egala masura, maestrii ai comunicarii.
 • Minidictionar de logistica militara

  Alexandru Babos

     ISBN 978-973-153-317-9
  Prin maniera de abordare, lucrarea se doreste a fi un instrument util de lucru pentru studentii si masteranzii din invatamantul militar, cuprinzand un numar suficient de termeni utilizati frecvent in teroria si practica logisticii militare.
 • Introducere in prelucrari de imagine.
  Imbunatatirea imaginilor digitale

  Romana Oancea

     ISBN 978-973-153-321-6
  In lucrare sunt abordate tehnici de imbunatatire a imaginilor digitale care permit accentuarea detaliilor, modificarea contrastului si a iluminarii si reducerea nivelului de zgomot aparut in timpul procesului de achizitie sau transmisie.
 • Solutii tehnico-manageriale
  pentru eficientizarea sistemelor logistice militare

  Alexandru Babos

     ISBN 978-973-153-322-3
  Lucrarea aduce in atentia specialistilor militari si civili deopotriva, aspecte importante ale posibilitatilor de eficientizare a functionalitatii sistemului logistic militar.
 • Studiu
  privind metode de recunoastere faciala
  bazate pe aspect

  Romana Oancea

     ISBN 978-973-153-323-0
  Studiul se axeaza pe analiza comparativa a rezultatelor obtinute pentru rata de recunoastere faciala prin implementarea algoritmilor PCA si LDA.
 • Leadership prin studii de caz

  Alexandru Babos

     ISBN 978-973-153-326-1
  Semnificatia practica si teoretica a lucrarii se adreseaza in primul rand tinerilor care au optat sa devina specialisti in domaniul militar, dar si in alte specialitati si domenii conexe. Materialul incearca sa prezinte cat mai detaliat informatiile necesare pentru efectuarea unei cercetari.
 • Intelligence in contextul globalizarii

  Doina Muresan

     ISBN 978-973-153-330-8
  Lucrarea pune in discutie relatia dintre securitate si intelligence care, departe de a fi noua, genereaza provocari permanente in plan analitic, dar si decizional.
 • Sibiul si Marea Unire

  Mihai Racovitan
  Pamfil Matei
  Radu Racovitan

     ISBN 978-973-153-331-5
  Lucrarea ilustraza rosturile majore pe care le-a indeplinit Sibiul incepand din epoca Supplex-ului, mergand pana la realizarea Unirii din 1918. Recunoasterea acestui rol a fost marcata prin stabilirea la Sibiu a sediului Consiliului Dirigent si al Marelui Sfat National, alese in 1 Decembrie 1918.
 • Ganglionul santinela in chirurgia cancerului colorectal

  Doru-Florian-Cornel Moga

     ISBN 978-973-153-332-2
  Lucrarea prezinta modalitati de punere in evidenta a ganglionului santinela in cazul cancerului colorectal si utilitatea practica a identificarii acestuia.
 • Schi alpin si utilitar-aplicativ – teorie si metodica

  Robert Stanciulescu

     ISBN 978-973-153-333-9
  In lucrare sunt tratate aspectele teoretico-metodologice cu privire la formarea, dezvoltarea si perfectionarea deprinderilor si priceperilor motrice specifice procedeelor tehnice din schiul alpin, fond si utilitar-aplicativ.
 • Aspecte de actualitate privind politica
  de securitate si aparare a Uniunii Europene

  Laviniu Bojor
  Alin Cirdei
  Marius Pricopi

     ISBN 978-973-153-336-0
  Lucrarea realizeaza o analiza cuprinzatoare a principalelor amenintari si provocari existente in prezent la adresa securitatii Uniunii Europene, precum migratia, instabilitatea frontierelor si securitatea energetica.
 • Rolul managerilor in motivarea personalului
  pentru cresterea performantelor in procesul de munca
  in organizatia militara
  si in organizatia de tip lucrativ (privat).
  Studiu comparativ

  Alexandru-Marius Rizescu

     ISBN 978-973-153-339-1
  Cartea prezinta atat concepte fundamentale cum ar fi organizatia, managementul, managementul resurselor umane, leadership-ul, cultura organizationala, cercetarea, metodologia, cat si conceptele specifice, cum ar fi functia de antrenare a personalului, motivatia, motivarea, performanta etc.
 • Asimetria si caracterul hibrid
  al actiunilor militare si razboaielor

  Coordonatori
  Lucian Ispas
  Aurelian Ratiu

     ISBN 978-973-153-340-7
  Lucrarea abordeaza problematica razboiului hibrid care caracterizeaza astazi intreg spectrul actiunilor de lupta si modifica profund conduita razboiului modern.
 • Introducere in retele de telecomunicatii

  Iulian Bouleanu

     ISBN 978-973-153-341-4
  Lucrarea prezinta evolutiv modelele, principiile si tipurile de retele care stau la baza functionarii sistemului global de telecomunicatii si evidentiaza aspectele care permit raportarea la conceptele de comunicatii general valabile.
 • Aspecte privind actiunea Fortelor Terestre
  in cadrul recentelor conflicte militare.
  Partea nevazuta a Teatrului de Operatii Afganistan

  Laviniu Bojor

     ISBN 978-973-153-342-1
  Cartea surprinde aspecte privind locul, rolul si modalitatile de actiune ale Fortelor Terestre in cadrul recentelor conflicte armate, particularizand provocarile operatiilor militare din cadrul Teatrului de Operatii din Afganistan.

Anul 2017


 • Creativitate, inventica, inovare organizationala
  si transfer tehnologic

  Gheorghe Ratiu
  Silviu-Mihai Petrisor

     ISBN 978-973-153-265-3
  Lucrarea reprezinta un ghid util cercetatorilor si specialistilor inventatori, in care sunt abordate aspecte privind inventica, inovarea organizationala si transferul tehnologic.
 • Arma auto – 100 de ani de existenta –
  traditie, continuitate si pespective

  Coordonator col.conf.univ.dr.ing. Ioan Virca

     ISBN 978-973-153-267-7
  Volumul de studii cuprinde lucrari prin care sunt abordate din punct de vedere tehnic, sistemic si operational aspecte specifice armei auto. Sunt evidentiate particularitati ale integrarii unor solutii constructive in diferite perioade de timp, in corelatie cu evolutia fenomenului militar, dar si a nivelului tehnic si tehnologic.
 • Didactica activitatilor fizice cu caracter aplicativ-militar

  Robert Stanciulescu

     ISBN 978-973-153-268-4
  Lucrarea reprezinta un indrumar, care evidentiaza aspecte specifice teoriei si metodologiei activitatilor de educatie fizica si sport in domeniul aplicativ-militar.
 • Standby Military Vocabulary Practice Teacher’s Book

  Simona Bostina-Bratu

     ISBN 978-606-625-270-6
  Lucrarea trateaza teme militare generale si reprezinta un ghid pentru cadrul didactic care preda sau pentru studentul care rezolva exercitiile prin studiu individual.
 • Consideratii vizand evolutia invatamantului
  si actiunii fortelor de sprijin pentru lupta

  Stelian Popescu

     ISBN 978-606-625-271-3
  Lucrarea contribuie la realizarea unei punti de legatura intre invatamantul militar academic si invatamantul din Scolile de aplicatie ale armelor, pe modelul centrat pe competente cerute de piata muncii.
 • Detectia si identificarea agentilor chimici de razboi

  Gabriel Epure
  Nicoleta Grigoriu
  Danut Mosteanu

     ISBN 978-606-625-272-0
  Cartea se adreseaza in egala masura studentilor dar si specialistilor din domeniul apararii CBRN fiind un ghid deosebit de valoros in domeniul detectiei si identificarii agentilor chimici de razboi.
 • Developing Advanced Speaking Skills:
  The Group Discussion

  Adriana Dumitrescu
  Isabela Dragomir
  Oana Buse

     ISBN 978-973-153-276-9
  Lucrarea abordeaza din punct de vedere teoretic si practic discutia de grup formala, ca modalitate eficienta de dezvoltare a competentei vorbit la nivel avansat.
 • Managementul situatiilor de risc
  in contextul crizelor de securitate

  – Coordonatori –
  Mircea Boscoianu
  Dorel Badea

     ISBN 978-973-153-277-6
  Lucrarea abordeaza relatia dintre securitate, risc si crize cu exemple pentru situatii de actualitate.
 • Matrice de evaluare a riscului ecologic
  in cadrul unui exercitiu militar

  Danut Eugeniu Mosteanu
  Maria Xantos
  Emanuel Pantea
  Claudiu Margin

     ISBN 978-973-153-280-6
  Studiul destinat studentilor, specialitatea aparare CBRN, unde sunt descrise etapele intocmirii unei matrice de risc asociate exercitiilor de specialitate in domeniul CBRNE.
 • Studiu privind amenintarea nucleara. Trecut si prezent

  Danut Eugeniu Mosteanu
  Emanuel Pantea
  Claudiu Margin

     ISBN 978-973-153-281-3
  Sunt descrise, etapizat, dezvoltarea si potentialul armelor de distrugere in masa din domeniul armelor nucleare.
 • Prognoza pericolelor de natura CBRN

  Danut Eugeniu Mosteanu
  Emanuel Pantea
  Claudiu Margin

     ISBN 978-973-153-282-0
  Este un studiu destinat specialistilor si studentilor, specialitatea aparare CBRN, unde sunt descrise in varianta simplificata prognozele contaminarii RBC.
 • Military reading comprehension tests

  Gabriela Mihaila-Lica

     ISBN 978-973-153-284-4
  Lucrarea este conceputa pentru a-i ajuta pe cursantii care lucreaza in domeniul apararii sa isi imbunatateasca abilitatile de intelegere a textelor scrise in limba engleza si sa isi verifice cunostintele de cultura generala militara.
 • Military vocabulary exercises

  Gabriela Mihaila-Lica

     ISBN 978-973-153-285-1
  Lucrarea se doreste a fi un instrument care sa ii sprijine pe cursanti sa asimileze terminologie de specialitate ce reflecta progresele recente in domeniul echipamentelor si tehnicilor militare.
 • Capabilitatea culturala – cerinta
  a performantei structurilor militare multinationale
  in contextul mediilor operationale
  specifice secolului al XXI-lea

  Paul Tudorache

     ISBN 978-973-153-286-8
  Abordarea problematicii capabilitatii culturale in domeniul militar reprezinta o noutate atat in planul literaturii militare internationale, cat mai ales al celui national, fiind ceruta de necesitatea identificarii unor solutii a caror aplicare sa asigure structurilor militare multinationale capacitatea de a desfasura intregul spectru de operatii in medii specifice secolului al XXI-lea.
 • Determinari si elemente de metodologie
  pentru analiza riscului in organizatia militara

  Dumitru Catalin Bursuc

     ISBN 978-973-153-288-2
  Abordarea problematicii capabilitatii culturale in domeniul militar reprezinta o noutate atat in planul literaturii militare internationale, cat mai ales al celui national, fiind ceruta de necesitatea identificarii unor solutii a caror aplicare sa asigure structurilor militare multinationale capacitatea de a desfasura intregul spectru de operatii in medii specifice secolului al XXI-lea.
 • Metodologia auditarii sistemului informatic
  in cadrul organizatiei militare

  Marius Milandru

     ISBN 978-973-153-289-9
  Lucrarea aduce clarificari si noutati asupra unor elemente de aplicare practica a metodologiei si procedurilor specifice auditarii sistemului informatic la nivelul organizatiei militare.
 • Studiu privind influenta mediului operational
  asupra actiunilor militare

  Constantin Grigoras

     ISBN 978-973-153-291-2
  Lucrarea evidentiaza o noua abordare privind dezvoltarea capabilitatilor, procesul de planificare, organizare si desfasurare a actiunilor militare, modalitatile de obtinere a victoriei in noile conditii impuse de realitatile campului de lupta.
 • Activites de comprehension ecrite et comprehension orale
  du niveau elementaire au niveau intermediaire

  Mihaela Tomoiu

     ISBN 978-973-153-292-9
  Lucrarea cuprinde exercitii de citit si ascultat pentru pregatirea lingvistica a cursantilor la limba franceza.
 • Studiu privind auditarea domeniilor
  auto si carburanti-lubrifianti
  in cadrul organizatiei militare

  Marius Milandru

     ISBN 978-973-153-294-3
  Studiul identifica elementele privind imbunatatirea procesului de conducere al logisticii militare, prin aplicarea componentelor functiei de audit intern.
 • Cercetari privind realizarea unui model colaborativ
  al cercetarii stiintifice in institutiile din domeniul apararii
  Volumul 1 – Fundamente teoretico-metodologice

  Gabriel Manescu

  ISBN 978-973-153-297-4 – general
           978-973-153-298-1 – specific
  Lucrarea prezinta principalele caracteristici, cantitative si calitative, ale cercetarii stiintifice specifice domeniului apararii si elementele definitorii ale colaborarii in stiinta care, coroborate cu prezentarea succinta a principalelor tehnici si instrumente de managementul calitatii si de modelare a proceselor, se constituie intr-un puternic fundament stiintific si metodologic necesar dezvoltarii unui model colaborativ de tip cluster inovativ in institutiile din domeniul apararii.
 • Cercetari privind realizarea unui model colaborativ
  al cercetarii stiintifice in institutiile din domeniul apararii
  Volumul 2 – Model conceptual si model de guvernanta

  Gabriel Manescu

  ISBN 978-973-153-297-4 – general
           978-973-153-299-8 – specific
  Lucrarea prezinta modelul conceptual si modelul de guvernanta dezvoltate pe baza rezultatelor unui studiu intreprins pentru stabilirea elementelor definitorii ale unui model colaborativ al cercetarii stiintifice, ca etapa indispensabila unei initiative de formare a unui cluster inovativ specific institutiilor ce activeaza in domeniul apararii.
 • Inzestrarea cu armament si tehnica militara
  a Fortelor Terestre de-a lungul timpului

  Adrian Stroea

     ISBN 978-973-153-300-1
  Lucrarea abordeaza problematica evolutiei inzestrarii cu armament si tehnica militara a Fortelor Terestre romane incepand cu anul 1830, perioada interbelica, al Doilea Razboi Mondial si continuand cu perioada de dupa acesta.

Anul 2016


 • Repetitii si simulari in pregatirea operatiilor militare

  Constantin GRIGORAS

      ISBN 978-973-153-235-6
  Lucrarea evidentiaza locul, rolul si importanta repetitiilor si simularilor in pregatirea operatiilor militare.
 • Transformari conceptuale si structurale ale actiunii militare in raport cu evolutiile din mediul de securitate actual – Studiu

  Mihai-Marcel NEAG

      ISBN 978-973-153-237-0
  Lucrarea abordeaza complexitatea desfasurarii actiunilor militare in conditiile razboiului hibrid.
 • Studiu privind influenta judoului
  in imbunatatirea performantelor studentilor
  la disciplina educatie fizica – Studiu de specialitate

  Prof.univ.dr. Robert STANCIULESCU

      ISBN 978-973-153-238-7
  Studiul prezinta modalitatile de imbunatatire a capacitatilor fizice ale studentilor prin procedee metodice specifice disciplinei judo.
 • Optimizarea performantelor studentilor militari
  la pista cu obstacole tip CISM prin metoda
  antrenamentului cu intervale – Studiu

  Prof.univ.dr. Robert STANCIULESCU

      ISBN 978-973-153-239-4
  Studiul prezinta modalitatile de imbunatatire a performantelor studentilor militari, la pista cu obstacole de tip CISM, folosind motoda antrenamentului cu intervale.
 • Amenintari si factori de risc la adresa securitatii globale

  Aurelian RATIU

      ISBN 978-973-153-240-0
  Lucrarea urmareste analiza multinationala a principalelor tipuri de riscuri, pericole si amenintari din mediul de securitate actual, evaluarea efectelor acestora asupra diverselor tipuri de organizatii si prezentarea unor strategii, metode si instrumente prin care decidentii, de la toate nivelurile pot identifica cele mai eficiente masuri de contracarare a acestora.
 • Apararea colectiva in zona extinsa a Marii Negre
  in contextul geopolitic, strategic, militar
  si economic actual

  Virgil-Ovidiu POP

      ISBN 978-973-153-243-1
  Lucrarea prezinta principalele caracteristici ale mediului actual de securitate si defineste cadrul general cercetarii privind rolul Ramaniei si al fortelor terestre in cadrul apararii colective.
 • Conflictul iregular – conflict militar caracteristic
  primelor decenii ale secolului al XXI-lea

  Laviniu BOJOR

      ISBN 978-973-153-244-8
  Lucrarea prezinta principalele caracteristici ale mediului actual de securitate si defineste cadrul general cercetarii privind rolul Ramaniei si al fortelor terestre in cadrul apararii colective.
 • Proiectarea programelor de formre in domeniul
  apararii pe baza standardelor ocupationale

  Nelu CIRNEANU

      ISBN 978-973-153-248-6
  Lucrarea prezinta cadrul metodologic necesar proiectarii programelor de formare in domeniul apararii pe baza standardelor ocupationale de educatie si formare profesionala.
 • Programe de formare profesionala a personalului
  didactic din invatamantul militar nonuniversitar

  Nelu CIRNEANU

      ISBN 978-973-153-249-3
  Lucrarea abordeaza problematica proiectarii si implementarii programenlor de formare profesionala (Formator si Maistru instrutor), in sistemul de invatamant militar, in vederea recunoasterii la nivel national a competentelor corpului instructorilor mlitari.
 • Scenarii operationale pentru managementul protectiei infrastructurilor critice

  Dorel BADEA
  Romana OANCEA
  Olga BUCOVETCHI

      ISBN 978-973-153-250-9
  Lucrarea abordeaza problematica infrastructurilor critice intr-o maniera integratoare prin intermediul scenariilor aplicate.
 • Sprijinul logistic – factor de potentare a succesului operatiilor de stabilitate si sprijin

  Mihai-Adrian Zisu

      ISBN 978-973-153-251-6
  Lucrarea abordeaza problematica conceptelor de operatii de stabilitate si sprijin din perspectiva sprijinului logistic al acestora.
 • Capacitatea motrica. Fundamente teoretice si metodice

  Robert Stanciulescu

      ISBN 978-973-153-253-0
  in lucrare sunt prezentate informatii teoretice si metodice utile dezvoltarii componentelor esentiale ale capacitatii motrice.
 • Studiu privind situatiile financiare
  din Ministerul Apararii Nationale

  Valentin Pirvut

      ISBN 978-973-153-254-7
  Lucrarea abordeaza, din punct de vedere teoretic, importanta, rolul si principiile situatiilor financiare din M.Ap.N., iar din punct de vedere practic, modul de intocmire a situatiilor financiare anuale reflectate intr-o scurta analiza a acestora.
 • Eolutia sistemului de protectie sociala
  si a sistemului de pensii in Romania

  Valentin Pirvut

      ISBN 978-973-153-255-4
  Lucrarea prezinta principalele aspecte teoretice si practice ale fondurilor de pensii si ale protectiei sociale din Romania, cu precizari despre protectia sociala a personalului M.Ap.N.
 • Influenţele monitorizării capacităţii motrice a organismului prin utilizarea fişei individuale de evaluare în optimizarea performanţelor fizice ale studenţilor în învăţământul superior militar: studiu

  Robert Stanciulescu

      ISBN 978-973-153-256-1
  Lucrarea scoate în evidenta influentele benefice ale monitorizarii a nivelului dezvoltarii calitatilor motrice de baza, identificând modalitati eficiente cu privire la optimizarea capacitatii de efort a studentilor.
 • Analiza si modelarea conceptuala a situatiilor complexe –
  studii interdisciplinare

  Coordonatori
  Ghita Barsan
  Anca Dinicu
  Dorel Badea

      ISBN 978-973-153-257-8
  Volumul contine studii interdisciplinare privind managementul situatiilor complexe cu un accent deosebit pe securitatea infrastructurilor critice.
 • Securitatea cibernetica in infrastructurile critice –
  provocari contemporane

  Ioan Manci
  Mihai Ionut Rusu

      ISBN 978-973-153-258-5
  Lucrarea prezinta principalele aspecte teoretice si practice referitoare la provocarile contemporane ale securitatii cibernetice asupra infrastructurilor critice, impactul acestora asupra societatii, raspunsul la problema de maxima importanta privind transformarea securitatii si o analiza a diferitelor abordari conceptuale exprimate asupra acestei nise din cadrul securitatii.
 • Metode si tehnici de calcul matematic aplicate
  in stiinta si tehnica

  Alin Gilbert Sumedrea
  Alina Babos

      ISBN 978-973-153-259-2
  Lucrarea prezinta metode si tehnici de calcul matematic aplicate in stiinta si tehnica.
 • Opera Wittstockiana – o metafora a interculturalitatii transilvane

  Lucia-Larissa Palea

      ISBN 978-973-153-261-5
  Lucrarea se doreste a fi un demers pentru aprofundarea cunoasterii spiritualitatii transilvane si a realizarilor comunitatii germane din arealul transilvan.
 • Culegere de probleme de cercetari operationale

  Vasile Carutasu
  Alina Babos

      ISBN 978-973-153-262-2
  Lucrarea cuprinde aplicatii ale principalelor modele oferite de cercetarile operationale, punand la dispozitia studentilor un instrument stiintific riguros in procesul de luare a deciziilor.
 • Sandby Military Vocabulary Practice Student’s book

  Simona Bostina-Bratu

      ISBN 978-973-153-263-9
  Lucrarea contribuie la dezvoltarea unui vocabular militar general pentru fortele terestre, precum si a celor patru deprinderi de limba, accentul fiind pus cu precadere pe exprimarea orala.
 • Optimizarea sistemului decizional al logisticii
  in cadrul organizatiei militare in timp de pace

  Marius Milandru

      ISBN 978-973-153-264-6
  Lucrarea evidentiaza aspectele definitorii ale conceptului de management logistic, functiile acestuia, precum si elementele manageriale specifice domeniilor logisticii la nivelul organizatiei militare in timp de pace.

Anul 2015


 • Dictionar despre si pentru liderul militar

  Benoni SFARLOG

      ISBN 978-973-153-204-2
  Lucrarea pune la dispozitia studentilor si a cadrelor diactice acceptiunea moderna si postmoderna a principalelor concepte privind liderul militar si actiunea acestuia pentru exercitarea in mod competent a rolului de lider militar.
 • Arbitrajul in baschet

  Fabiana MARTINESCU

      ISBN 978-973-153-205-9
  Lucrarea abordeaza problematica arbitrajului in jocul de baschet.
 • Motivatia - instrument de lucru al comandantilor

  Dr. Sanda IORDACHE

      ISBN 978-973-153-206-6
  Lucrarea realizeaza o analiza pertinenta privind motivatia resurselor umane in mediul militar.
 • Management English Lessons

  Gabriela MIHAILA-LICA

      ISBN 978-973-153-209-7
  Lucrarea cuprinde 14 unitati ce abordeaza diferite teme de management, obiectivul acesteia fiind de a deveni un instrument pentru asimilarea de catre studenti a vocabularului de specialitate.
 • Capabilitati militare

  Laurentiu GRIGORE

      ISBN 978-973-153-210-3
  Lucrarea abordeaza problematica curenta a capabilitatilor militare din perspectiva dimensiunilor conceptuale fundamentate in abordarile teoretice contemporane.
 • Anomia riscurilor
  Riscurile asimetrice in strategiile nationale

  Titel Iulian IOVA
  Florin ILIE

      ISBN 978-973-153-211-0
  Lucrarea analizeaza modul de abordare a noilor riscuri de catre statele din centrul si estul Europei, precum si integrarea elementelor strategiilor acestora in imaginea de ansamblu a securitatii europene.
 • Teste-grila pentru examenul de licenta
  Drept penal – partea speciala

  Dr. Elisabeta BOTIAN

      ISBN 978-973-153-213-4
  Lucrarea cuprinde teste grila pentru examenul de licanta al studentilor in drept, la disciplina drept penal - partea speciala.
 • Teoria si practica
  generarii fortei
  studii

  Coordonator
  Benoni SFARLOG

      ISBN 978-973-153-214-1
  Lucrarea abordeaza, din perspectiva teoriilor moderne, cu caracter de noutate, aspecte esentiale privind fundamentarea si aplicarea exigentelor doctrinare referitoare la generarea capabilitatilor structurilor militare.
 • The Complex Physiognomy of the International Security Environment

  Coordonatori:
  Ghita BARSAN
  Gheorghe UDEANU
  Vasile CARUTASU

      ISBN 978-973-153-215-8
 • Protectie balistica

  Florin ILIE

      ISBN 978-973-153-217-2
 • Functionalitatea organizatiei militare -
  premise teoretice

  Daniel-Sorin CONSTANTIN

      ISBN 978-973-153-218-9
  Lucrarea abordeaza modalitati de interpretare a utilitatii sociale a organizatiilor, in general, respectiv a organizatiei militare.
 • Sisteme de armament. Metode numerice de studiu al impactului dintre glont si blindaj

  Florin ILIE

      ISBN 978-973-153-219-6
  Aceasta lucrare, prin simularile numerice efectuate, descrie modul de scadere (franare) al vitezei glontului si, poate cea ce e mai important, modul cum afesteaza procesul de penetrare prezenta unor materiale cu o duritate extrem de ridicata pe suprafata structurii de protectie.
 • 2014 - Anul scimbarilor geopolitice cu implicatii globale

  Gl.mr.dr. Petrica-Lucian FOCA
  Col.dr. Vasile CERBU

      ISBN 978-973-153-221-9
  Lucrarea abordeaza principalele tematici care au tinut capul de afis al diplomatiei internationale> conflictul din Ucraina, situatia din Noul OrientMijlociu cu potential exploziv, precum si schimbarea geometriei geopolitice in zona Asia-Pacific.
 • Protectia infrastructurilor critice -
  structuri si functionalitati integratoare

  Dr.ing. Dorel BADEA

      ISBN 978-973-153-222-6
  In lucrare sunt abordate aspecte esentiale ale unor sectoare de infrastructuri critice, intr-o maniera interdisciplinara, sustinuta de exemple practice si studii de caz.
 • Evaluarea resursei tehnice a gurilor de foc de artilerie de calibre mijlocii si mari

  Stelian POPESCU

      ISBN 978-973-153-223-3
  Lucrarea este o cercetare experimentala si teoretica din care a rezultat un aparat matematic original, simplu si eficient, pentru punerea in evidenta a resursei tehnice a gurilor de foc de artilerie de calibre mijlocii si mari.
 • Studiu privind prelucrarea statistica a datelor

  Stelian POPESCU

      ISBN 978-973-153-224-0
  Prin studiul intreprins s-a dorit o observatie experimentala, empirica de cercetare a fenomenului investigat, in vederea evidentierii legitatii lui statistice pentru deducerea unor noi legi si conexiuni pa cale logica sau prin calcul.
 • Studiu privind fiabilitatea unor elemente din structura fooaselor fara contact

  Stelian POPESCU

      ISBN 978-973-153-225-7
  Lucrarea scoate in evidenta cateva concluzii referitoare la fiabilitatea focoaselor fara contact, dupa o anumita perioada de depozitare de lunga durata a regulatorului si a duratei de functionare a ceasului.
 • Probleme rezolvate si propuse de statistica descriptiva si inferentiala aplicata in stiintele sociale

  Alin Gilbert SUMEDREA

      ISBN 978-973-153-227-1
  Lucrarea prezinta aplicatii de statistica descriptiva si inferentiala cu accent pe principalele distributii folosite in stiintele sociale.
 • Strategiile manageriale ale organizatiilor

  Dr. Lucian GRIGORESCU
  Dr. Mihai-Marcel NEAG

      ISBN 978-973-153-228-8
  Lucrarea abordeaza strategiile organizationale, modalitatile concrete de aplicare a acestora in parctica organizatiilor, avantajele si dezavantajele acestora.
 • Studiu privind fiabilitatea sistemelor tehnice

  Stelian POPESCU

      ISBN 978-973-153-229-5
  Studiul si-a propus prezentarea cadrului general privind calculul fiabilitatii sistemelor si in special a sistemelor nereparabile.
 • Capabilitati de informatii in domeniul securitatii

  Corneliu Amos PREJA

      ISBN 978-973-153-230-1
  Lucrarea evidentiaza rolul unui serviciu de intelligence in aceasta societate bazata pe cunoastere.
 • Educatie fizica militara
  Aspecte formative in contextul integrarii in NATO

  Robert STANCIULESCU

      ISBN 978-973-153-231-8
  Lucrarea reliefeaza cadrul conceptual si metodologic definitoriu pentru procesul de pregatire fizica a viitorilor ofiteri din Armata Romaniei.
 • Dezvoltare durabila

  Prof.univ.dr.ing. Danut MOSTEANU
  Prof.univ.dr. Emanoil MUSCALU
  Conf.univ.dr. Ramona TODERICIU
  Elisabeta-Emilia HALMAGHI

      ISBN 978-973-153-232-5
  Temele obordate in carte sunt de actualitate si vizeaza problematica sustenabilitatii mediului inconjurator.
 • Raporturi putere militara – securitate nationala

  Constantin GRIGORAS

      ISBN 978-973-153-233-2
  Lucrarea abordeaza problematica corelatiilor dintre puterea militara si securitatea nationala, avand la baza realitatile actuale ale mediului international de securitate in incercarea de a identifica echilibrul intre cele doua componente.

Anul 2014


 • Military English Lessons

  Gabriela MIHAILA-LICA

      ISBN 978-973-153-169-4
  Lucrarea acopera o larga problematica în domeniul militar, benefica personalului implicat în fenomenul militar.
 • Modelarea si simularea activitatilor
  si actiunilor militare

  Dorel BADEA
  Ghita BARSAN
  Mircea STANIC
  Marian COMAN

      ISBN 978-973-153-170-0
  Lucrarea abordeaza problematica de baza a domeniului modelarii militare, necesara întelegerii cadrului general de desfasurare a execitiilor de instruire prin simulare si a posibilitatilor de optimizare a activitatilor specifice.
 • Afganistan, tara conflictelor fara sfârsit

  General de brigada dr.
  Virgil Ovidiu POP

      ISBN 978-973-153-173-1
  Lucrarea determina adevaratele mecanisme generatoare de conflict in acest mozaic islamic, creionand viitorul unui stat care nu cunoaste pacea.
 • Rezerva voluntara a Armatei Romaniei
  in context euroatlantic

  Gl.bg.dr. Ioan MANCI

      ISBN 978-973-153-174-8
  Lucrarea raspunde unei probleme de maxima importanta rezultata din transformarea organismului miltar, respctiv din renuntarea la conscriptie, incepand cu anul 2007 si necesitatea asigurarii rezervei voluntare.
 • Utilizarea modelarii si simularii in proiectarea sistemelor de armament din cadrul fortelor terestre

  Daniela CARUTASU

      ISBN 978-973-153-175-5
  Lucrarea abordeaza problematica sistemelor tehnice prin prisma PLM (Product Life Cycle Management - Managementul ciclului de Viata al unui produs).
 • Complexity of Contemporar International Security

  Coordonatori

  Ghita BARSAN
  Vasile CARUTASU
  Gheorghe UDEANU

      ISBN 978-973-153-176-2
  In lucrare sunt abordate probleme referitoare la pregatirea armatelor moderne pentru noile provocari la adresa securitatii nationale, regionale si globale.
 • Managementul resurselor umane in Armata Romaniei

  Sanda IORDACHE
  Marian TASE
  Catalin-Constantin SAMOILA
  Bogdan CALIMANESCU
  Sorin-Leonte SAVUT

      ISBN 978-973-153-177-9
  Cartea reprezinta un veritabil tratat, menit sa ajute la intelegerea domeniului complex ce vizeaza organizarea activitatilor privind managementul resurselor umane.
 • Stiinta marfurilor si auditul calitatii

  Conf.univ.de.ec. Florin-Petre OANTA

      ISBN 978-973-153-178-6
  Lucrarea studiaza gestiunea marfurilor si auditul c acestora.
 • Rolul comunicarii strategice in promovarea intereselor nationale

  Luminita KOHALMI

      ISBN 978-973-153-179-3
  Cartea trateaza impactul pe care comunicarea strategica statala il are asupra securitatii si competitivitatii natiunilor.
 • Securitatea industriala
  in Armata Romaniei

  Colonel dr. Iulica BURTICIOIU
  Locotenent-colonel ing. Marius-Liviu GRAJDAN
  Capitan Laurentiu-Leonard LAZAROIU

      ISBN 978-973-153-180-9
  Lucrarea prezinta activitatile desfasurate de autoritatile contractante din Ministerul Apararii Nationale in scopul achizitionarii de produse si servicii necesare inzestrarii cu tehnica si echipamente interoperabile cu cele ale structurilor NATO si UE.
 • Mecatronica - intre imperativele contemporane
  si paradigma umanisto-tehnologica

  Silviu-Mihai PETRISOR
  Ramona POPA PETRISOR

      ISBN 978-973-153-181-6
  Cartea reprezinta un stadiu al cunoasterii specific domeniului mecatronic dar totodata aduce in atentie si recentul concept de roboetica.
 • Modelarea si simularea sistemelor auto
  si auto-blindate

  Dr.ing. George Cosmin BIVOL
  Dr.ing. Dorel BADEA

      ISBN 978-973-153-182-3
  Lucrarea abordeaza aspecte esentiale ale modelarii si simularii sistemelor auto, bazate pe relatia autovehicul - conducator auto - mediu.
 • Contaminarea radioactiva, biologica si chimica
  Volumul I

  Eugeniu-Danut MOSTEANU

      ISBN 978-973-153-183-0 (general)
                978-973-153-184-7 (specific)
  Cartea abordeaza fenomenele si procesele contaminarii radioactive, biologice si chimice a mediilor solide, lichide si gazoase.
 • Terorismul CBRN - amenintare la adresa securitatii internationale

  Eugeniu-Danut MOSTEANU

      ISBN 978-973-153-185-4
  Lucrarea abordeaza problematica referitoare la amenintarile si vulnerabilitatile specifice terorismului cu arme de distrugere in masa la adresa securitatii internationale.
 • Statistica si aplicatii in stiintele sociale

  Prof.univ.dr. Alin Gilbert SUMEDREA

      ISBN 978-973-153-186-1
  Lucrarea abordeaza principalele metode de analiza statistica a datelor in stiintele sociale.
 • Fundamente ale asigurarii calitatii sistemelor tehnice militare

  Nicolae MORO

      ISBN 978-973-153-187-8
  Lucrarea urmareste o adordare noua a problemelor sistemului de mentenanta al sistemelor tehnice militare.
 • Dimensiuni ale modernizarii capabilitatilor militare

  Lucian ISPAS

      ISBN 978-973-153-189-2
  Lucrarea obordeaza tematica capabilitatilor militare din perspectiva conceptului, relativ nou, aparut in gandirea militara romaneasca.
 • Cercetari operationale si teoria deciziei

  Vasile CARUTASU

      ISBN 978-973-153-190-8
  In lucrare sunt prezentate principalele modele de optimizare oferite de cercetarile operationale si o serie de metode de elaborare a deciziei atat in conditii de certitudine, cat si in conditii de incertitudine.
 • Modelarea si simularea procesului decizional
  in domeniul militar

  Vasile CARUTASU

      ISBN 978-973-153-191-5
  Lucrarea prezinta modul in care pot fi utilizate modelele oferite de cercetarile operationale si metodele de elaborare a deciziei in optimizarea diferitelor activitati din domeniul militar si de simulare a diferitelor scenarii.
 • Salarizarea personalului - repere teoretice si practice

  Elena FLORISTEANU

      ISBN 978-973-153-194-6
  Lucrarea abordeaza problematica salarizarii personalului, punctand elemente specifice din domeniul public si privat. Specificul lucrarii este dat de particularitatile din domeniul securitatii si apararii nationale.
 • Institutiile comunitatii de intelligence

  Cristian TRONCOTA
  Mihai-Marcel NEAG
  Vasile TABARA

      ISBN 978-973-153-195-3
  Lucrarea abordeaza probelmatica coordonarii, analizei, sintezei si diseminarii informatiilor prin institutiile comunitatii de intelligence prentru gestionarea problemelor de securitate nationala.
 • Php Programing Concepts and Database
  Driven Web Applications

  Luminita GIURGIU

      ISBN 978-973-153-198-4
  Lucrarea abordeaza probelmatica programarii web avansate - concepte si aplicatii.
 • Managementul informatiilor militare in actul decizional

  Ioan MANCI
  Dan MAGALIUC
  Corneliu PREJA

      ISBN 978-973-153-198-4
  Lucrarea trateaza o problema esentiala pentru functionalitatea societatii aflata intr-o transformare generata de modernizarea tehnologica, cu un impact generalizat asupra tuturor domeniilor vietii - decizia.

Anul 2013


 • Lumea reala: spionaj si spioni

  Dr. Lucian-Marius IVANOV

      ISBN 978-973-153-146-5
  Lucrarea ofera repere teoretice si exemple concrete, care conduc la o mai buna intelegere a complexitatii extraordinare a spionajului.
 • Pentru o lume mai sigura intr-o era a incertitudinii: contributia serviciilor de informatii
  Culegere de studii
  de intelligence

  Coordonator
  Dr. Lucian-Marius IVANOV

      ISBN 978-973-153-147-2
  Lucrarea reprezinta o serie de opinii privind contributia serviciilor de informatii in identificarea si contracararea cu succes a amenintarilor la adresa securitatii in mileniul al III-lea.
 • Confruntarea civilizatiilor in teatrele de operatii internationale. Impactul din perspectiva pshihologica, lingvistica si juridica asupra militarilor

  Coordonatori
  Marioara Patesan
  Crenguta Mihaela Macovei

      ISBN 978-973-153-148-9
  Lucrarea prezinta documentarea teoretica si rezultatele unui demers investigativ care si-a propus sa puna in evidenta consecintele in plan psihologic, pedagogic, ligvistic si juridic a implicarii militarilor romani in misiunile NATO din Irak si Afganistan.
 • English Grammar

  Georgeta OBILISTEANU

      ISBN 978-973-153-150-2
  Lucrarea abordeaza aspecte importante ale gramaticii limbii engleze, prezentand in mod elaborat teoria fiind insotita de exemplificari ample. Intreaga lucrare, prin continut si forma, poate constitui un material de sinteza care sa contribuie la o mai buna pregatire a celor care doresc sa-si imbunatateasca performantele lingvistice.
 • Reprezentari si evaluari
  ale restului in formule de interpolare si de integrare numerica cu aplicatii

  Alina-Mihaela BABOS

      ISBN 978-973-153-151-9
  Lucrarea abordeaza o tema de mare complexitate apartinand anlizei numerice, pornind de la urmatoarele obiective: studiul termenului rest in formule de interpolare si de integrare numrica, precum si evaluari ale termenului rest in formulele de integrare numerica utilizand inegalitati de tip Ostrowski.
 • Integrarea tehnologiilor avansate in managementul capabilitatilor logistice militare
  – Monografie stiintifica –

  Dr.ing. Silviu-Mihai PETRISOR
  Dr.ing. Dorel BADEA

      ISBN 978-973-153-152-6
  Lucrarea contine aspecte de sinteza rezultate pe parcursul studiilor realizate in cadrul unui proiect de cercetare. Aspectele reliefate se refera la posibilitati de imbunatatire a performantelor sistemelor logistice militare, studiate intr-un cadru complex, acela al teoriei capabilitatilor, bazat pe interconditionarile dintre management si tehnologie.
 • Contemporary
  defence studies

  Coordonatori
  Ghita BARSAN
  Gheorghe UDEANU
  Vasile CARUTASU
  Mircea POPA

      ISBN 978-973-153-154-0
  Lucrarea prezinta solutii si instrumente inovative cu aplicabilitate in pregatirea specifica armatelor moderne.
 • Inteligenta emotionala in organizatii

  Dr. Dorin CHIRCA
  Psih. Adela GHIZDAV-DAVID
  Dr.ing. Dorel BADEA

      ISBN 978-973-153-155-7
  Lucrarea abordeaza principalele probleme de ordin teoretic si metodologic care fac obiectul de studiu al inteligentei emotionale si a impactului acesteia asupra eficientei activitatii organizationale.
 • Managementul organizatiei militare –
  elemente fundamentale

  Dumitru IANCU

      ISBN 978-973-153-156-4
  Lucrarea vizeaza explicarea particularitatilor managementului organizatiei militare din perspectiva stiintei managementului.
 • Minidictionar de managementul capabilitatilor organizationale militare

  Dorel BADEA
  Dumitru IANCU

      ISBN 978-973-153-158-8
  Minidictionarul cuprinde termeni-cheie utilizati in teoria si practica manageriala din domeniul capabilitatilor militare.
 • Consideratii privind charisma liderului

  Colonel dr. Virgil Ovidiu POP

      ISBN 978-973-153-159-5
  Lucrarea abordeaza aspecte privind charisma liderilor de-a lungul istoriei, care prin actiunile lor au schimbat destinul lumii.
 • Strategia de securitate nationala a Romaniei:
  evolutii si tendinte intre securitatea regionala
  si cea euro-atlantica

  Georgeta CHIRLESAN

      ISBN 978-973-153-160-1
  Lucrarea abordeaza problematica orientarii strategice ale statelor din regiunea central si est-europeana, interdependentele dintre acestea, precum si pozitionarea acestora in contextul mai larg, european si euro-atlantic.
 • Securitate economica
  in era globalizarii

  Anca G. DINICU

      ISBN 978-973-153-162-5
  Cartea vizeaza abordarea manifestarii securitatii nationale din perspectiva dimensiunii sale economice in cadrul complex generat de procesul de globalizare.
 • Modelarea robotilor
  de constructie seriala utilizati in aplicatii speciale

  Silviu Mihai PETRISOR

      ISBN 978-973-153-163-2
  Lucrarea evidentiaza aspecte ale calculului robotilor seriali-modulari, modelari ce stau la baza integrarii tehnologiilor avansate in cadrul unor celule si sisteme flexibile de fabricatie.
 • Educatia centrata pe student: cheia unui invatamant superior de calitate

  Coordonatori
  Leontin STANCIU
  Stefania BUMBUC
  Crenguta Mihaela MACOVEI

      ISBN 978-973-153-166-3
  Studiile cuprinse in volumul de fata evidentiaza, in maniera pluridisciplinara, elementele specifice educatiei centrate pe student, oferind cadrelor didactice sprijin in abordarea profesionista a actului instruirii.
 • Bazele managementului sistemelor
  socio-tehnice militare

  Dorel BADEA
  Ghita BARSAN
  Dumitru IANCU

      ISBN 978-973-153-167-0
  Lucrarea abordeaza aspectele esentiale ale sistemelor socio-tehnice militare, intr-o viziune integratoare, temele teoretice prezentate fiind insotite de exemple practice din domeniu, precum si de un studiu bazat pe chestionat.

Anul 2012


 • Amintirile unui sportiv

  Constantin MEDELEANU

      ISBN 978-973-153-127-4
  Autobiografie.
 • Metoda SPH (Smoothed Particle Hydrodynamics)

  Vasile NASTASESCU
  Ghita BARSAN

      ISBN 978-973-153-127-4
  Lucrarea prezinta fundamentele, caracteristicile si posibilitatile metodei SPH (Smoothed particle hydrodynamics), oferind o baza teoretica si unele modele pentru utilizarea practica a acesteia.
 • Actiuni si efecte interagentii
  in situatii de criza si de conflict

  Dr. Vasile ROMAN
  Dr. Emil CHETE
  Dr. Constantin POPESCU

      ISBN 978-973-153-131-1
  Lucrarea prezinta o serie de aspecte ce se refera in principal la globalizare si influenta ei asupra actiunilor militare, lupta pentru resurse, influenta migratiei asupra securitatii si efectele urbanizarii in plan militar si de securitate.
 • Managementul securitatii nationale

  Prof.univ.dr. Gheorghe UDEANU

      ISBN 978-973-153-132-8
  Lucrarea analizeaza conceptul referitor la securitatea nationala din perspectiva coordonatelor sale majore, promovate intr-un cadru organizatorico-functional echilibrat, corespunzator realitatilor contemporne si in consonanta cu previziunile evolutive ale mediului societal inten si international: siguranta nationala, protectia infrastructurilor critice, protectia civila, ordinea publica, ordinea constitutionala si apararea nationala.
  In acest context este reliefata importanta si complexitatea managementului integrator al sistemului Securitatii Nationale si a fiecarui subsistem specializat din cadrul acestuia, in functie de posibilele influente ale unor factori de insecuritate asupra societatii romanesti.
 • Conexiuni logistice intre inginerie si management

  Coordonator
  Dr.ing. Silviu-Mihai PETRISOR
  Dr. Dorel BADEA

      ISBN 978-973-153-133-5
  Cartea cuprinde lucrari cu caracter interdisciplinar ale unor tineri autori care au preocupari in domeniul logistic.
 • Gestionarea dinamicii conflictelor asimetrice

  Aurelian RATIU

      ISBN 978-973-153-135-9
  Lucrarea urmareste analiza unor aspecte si semnificatii specifice continuturilor conceptelor de asimetrie, riscuri/amenintari asimetrice, conflicte asimetrice/hibrid dar mai cu seama, se focalizeaza pe identificarea unor strategii, metode instrumente si a unor diverse abordari privind gestionarea conflictualitatii, in functie de dinamica, intensitatea si de stadiile de evolutie ale acesteia.
 • Perspective privind guvernanta
  securitatii internationale

  Coordonator
  Dr. Mihai-Marcel NEAG

      ISBN 978-973-153-139-7
  Din punct de vedere al tematicii, lucrarea acopera atat dimensiunea tactica, cat si cea practica a studiului securitatii de la sursele de insecuritate si inteligence pana la metode ale diplomatiei apararii si ale bunei guvernante a securitatii.
 • Fiscalitatea, parafiscalitatea
  si efectele lor economico-sociale in Romania
  Volumul I
  Abordari privind fiscalitatea, parafiscalitatea
  si efectele lor economico-sociale in Romania

  Gabriel POPA

      ISBN 978-973-153-137-3 (general)
                978-973-153-138-0 (specific)
  Lucrarea abordeaza problematica impozitelor, taxelor si contributiilor sociale obligatorii, precum si efectele lor economico-sociale in Romania.
 • Comunicatii de banda foarte larga
  Principii fundamentale

  Ana-Maria PISTEA

      ISBN 978-973-153-140-3
  Lucrarea abordeaza tematica comunicatiilor de banda foarte larga.
 • Investitiile straine directe

  Mirela Halmi
  Florin Dumiter

      ISBN 978-973-153-141-0
  Lucrarea abordeaza domeniul investitiilor straine directe, factor determinant al dezvoltarii economice, referindu-se la ansamblul tarilor Europei Centrale si de Est, insa cu un interes aparte pentru Romania, Bulgaria, Ungaria si Slovenia.
 • Fiscalitatea, parafiscalitatea
  si efectele lor economico-sociale in Romania
  Volumul II
  Analiza presiunii fiscale si parafiscale din România
  si Uniunea Europeana

  Gabriel POPA

      ISBN 978-973-153-137-3 (general)
                978-973-153-142-7 (specific)
  Lucrarea abordeaza problematica identificarii presiunii fiscale si parafiscale in Romania, la nivel macro si microeconomic si realizarii unui studiu comparativ al nivelului presiunii fiscale si parafiscale din Romania cu cel al tarilor din UE.
 • Factorul uman - element definitoriu al securitatii
  si apararii nationale

  Sanda Iordache

      ISBN 978-973-153-144-1
  Lucrarea trateaza factorul uman si zonele de interes geopolitic si geostrategic pentru Romania, sistemele moderne de management specifice factorului uman si dinamica modelarii resursei umane destinata securitatii si apararii nationale.

Anul 2011


 • Implicatii economice, politice si militare asupra securitatii umane in etapa postconflict

  Mihai NEAG

     ISBN 978-973-153-110-6
  Acest volum este consacrat informatiilor despre fenomenele care au loc in mediul global de securitate si care influenteaza nivelul de siguranta, bunastare si dezvoltare al indivizilor in cadrul comunitatilor umane.
 • Operatii de stabilitate si de sprijin. Generarea si regenerarea fortelor

  Constantin GRIGORAS

     ISBN 978-973-153-119-9
  Lucrarea analizeaza fenomenul generarii si regenerarii fortelor din perspectiva operatiilor de stabilitate si de sprijin.

© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.